Senaste teve-intervjun 2015

onsdag 13 mars 2013

Adolf Hitler Ondskans förförelse

Se på den här bilden! Visst är den väl förförisk? En man, ledare av det tyska folket som ler mot kameran och tycker om barn. Det är en illusion!

Jag har tittat på en serie i tre delar på SVT 2 "Adolf Hitler Ondskans förförelse", som handlar om hur Hitler kom till makten.

Frågan, bland många som ställs är, hypnotiserade Adolf Hitler miljoner människor? Nej, självklart inte. Men vad var det som fick miljoner människor att stå och skrika, gråta hysteriskt, vinka med hakkorsflaggor och dyrka denne lille man?

Jag tror inte att det finns ett svar, inte ens två, utan säkerligen lika många svar som det finns människor.

Barnen på bilden till vänster låtsades inte Hitler krama eller älska. Nej, dessa barn hatade han. Barnen var judar, handikappade eller romer, och han hatade dem med en innerligt som går över alla normala människors förstånd. Det Adolf Hitler inte ens kunde stava till var två ord och dessutom visste han inte vad de betydde i realiteten: Kärlek och empati.

Många vet kanske inte att Hitler startade med att mörda tyska medborgare. Sådana människor som han inte ansåg var till gagn för det nya Riket. Sakta men säkert intalade han det tyska folket att svaga människor var värdelösa och en belastning. Hitler gjorde jämförelser med hur det ser ut i naturen, där enbart det starkaste djuret överlevde. I djurvärlden fanns ingen empati eller barmhärtighet. Där stöttade inte andra tigrar en tiger som hade tre ben. Den slets i stycken av de andra tigrarna och så skulle vi människor också bete oss. För vad annat var vi än djur?

Idag har det funnits och finns ledare som drömmer om att bli en ny Hitler. De är alltför många, men de kommer aldrig, tack och lov att bli en ny Hitler. Dessvärre åstadkommer de stor skada och bedrövelse enbart med sin blotta existens. Irans Ayatolla Seyyed Ali Khamenei är en av dem som drömmer att få styra över människors liv och han kan göra det så länge kunskapens träd inte vattnas och inte får växa fritt.

En annan är Mahmoud Ahmadinejad Irans nuvarande president. Garanterat drömmer han om att bli en ny Hitler. Att folk ska dyrka marken han går på. Sorry dear! Idag finns internet och betydligt fler bildade människor än på 1930- talet. Att Hitler kom till makten var inte enbart hans egen förtjänst. Det fanns gott om dessilussionerade arbetslösa människor, fyllda av hat som gärna ville stå vid hans sida och dela på maktens frukter.

Det finns gott om psykopater på vår jord. De kan både vara kvinnor och män. Det är inte så att de har en skylt om halsen där det förkunnas att "Jag är en psykopat", inte heller har de en inskrift i pannan som berättar vilka planer de har. Dessa psykopater kan vara charmanta, karismatiska och har det man kallar talets gåva. De manipulerar sin omgivning och lovar bragder som man knappt har sett. Och när dessa psykopater lyckas med en av alla sina utlovade bragder, vilka kan vara så enkla som att ge folk mat för dagen, är dyrkan total.

En riktigt äkta psykopat som de flesta känner väl till är den unge Nordkoreanen, Kim Jong 11 som efterträdde sin far. Denne maktgalne unge man har redan avslutat vapenvilan med Sydkorea, vilken inte skrevs under men väl fanns. Nu vill denne unge dåre starta krig med kärnvapen. Kommer Kim Jong att göra detta? Ja, det tror jag han gör, för han har inte alla hästar hemma, inte ens i stallet!

Se på hans ögon och han ser allt annat än frisk ut!


Alla dessa galna män har folket under en enorm press. Folket vet kanske inte ens att jorden är rund!

Men en sak är säker: Ingen av alla dessa psykotiska diktatorer har det som behövs för att styra ett land och bli en demokrati. Ingen av dem har empati. Ingen av dem vet vad kärlek till ens nästa betyder.

Stalin var ett stort svin, Hitler var ett stort svin, Mussolini var ett stort svin och ja, så här kan jag hålla på. De stora svinen tar bara inte slut... de dyker upp igen å igen å igen... Vad kan då göras för att förhindra deras makt? Jag tror på en enda sak: KUNSKAP!

När människor får yttrandefrihet, lära sig läsa, skriva och räkna, får lära sig om andras kulturer, om andra länder och sin egen RÄTTA historia, ja då får mänskligheten en chans. Vi kan slå ihjäl diktatorer med kunskap, men inte med vapen...

Ramona