Senaste teve-intervjun 2015

måndag 13 augusti 2012

Semestercoach?

För många är detta första dagen på jobbet efter tre,fyra eller fem veckors semester. Antingen kan man säga grattis eller så är det att beklaga...

Häromdagen hörde jag en kul grej apropå semesterfirare. De behöver coahing! Ja, det är på allvar! Det finns tydligen folk som vill hjälpa andra att semestra på rätt sätt och lära dem hur man återgår till sitt arbete på "rätt" sätt.

Ja, det tycks ju ingen ha klarat av förr om åren! Hahahaha...

Allvarligt talat vad är detta? Jag får känslan att vi gör allt svårare än vad det är. Semester okej, men behöver man verkligen en lista på vad man ska göra under sin ledighet? Är inte det att stressa?

Många har aldrig haft en semester för de har inget arbete att gå till. Det problemet borde vara viktigare att prata om än att leda in folk på "rätt" väg när de har semester.

Det här var några av mina funderingar en dag, som bjudit på sol, värme och regn, precis som det brukar vara i Sverige under sommaren. Förutom maskinerna, som håller på att förbereda för kommunalt vatten och avlopp här på Tjörn, är det nu lugnt och skönt sedan barnfamiljerna lämnat sina sommarstugor och förbereder sina telningar för skolstarten i nästa vecka.

Missförstå mig inte, jag tycker om barn, men är inte särskilt förtjust i när de skriker och gapar, vilket är vanligt när de kommer till sommarstugan. Här kan ni ha kul ungar, säger de trötta föräldrarna, knuffar ut ungarna genom dörren, slänger sig i närmsta utemöbel och pustar ut.

Ha det gott!

Ramona