Senaste teve-intervjun 2015

söndag 8 mars 2015

8 mars 2015 Internationella kvinnodagen

Är inte detta en underbar bild? Unga fria, självständiga kvinnor på väg ut i arbetslivet eller till högre utbildning. De kan bli vad de vill! Gifta sig med vem de vill! Skilja sig också, om det nu skulle gå fel och tro på vad de vill.

Om de är homosexuella kan de också gifta sig, skilja sig och få barn. När det är dags att rösta i politiska val, så gör de det utifrån vad de själva vill.

Är inte detta helt fantastiskt? Och då är det inte ens hundra år sedan som kvinnor i Sverige fick rösträtt! Året var 1921. Många kvinnor har kämpat och till och med givit sina liv för att vi ska ha det vi har idag i Sverige. Alltför många tycks inte förstå vad vi har är något vi kan mista. Det vi har tas för givet! Fel!

Ta aldrig något för givet. Aldrig! Allt man vill ha måste man omhulda, kämpa för och aldrig ge upp.

För om man inte kämpar så kan det om två tre generationer se ut så här på ett gruppfoto av kvinnor. Är detta vad vi vill ha? Jag mår illa varje gång jag ser kvinnor i dessa religiösa sjok. Det får mig att tänka på slaveriets tid. I min värld passar inte deras ideologi in alls. Inte en enda sekund!

Ramona