Senaste teve-intervjun 2015

torsdag 23 juni 2011

Grilltips med heta räkor!

I lördags hade vi räkfrossa och trots att vi åt oss mätta blev det massor av räkor över.

Därför kom jag på att jag ville testa att grilla räkor i  folie, och göra det som i en påse.

Jag tog en bunke och hällde i cirka två-tre matskedar Sweet Chili Thai, pressade i två små klyfter vitlök, två-tre matskedar soya, piripiri-krydda, curry efter tycke och smak, ananasbitar, hackade i grön paprika, gul lök och sommarlök. Rörde runt och la i räkorna. I den andra bunken tog jag i stort sett samma ingredienser men hackade ner en banan också.

Packade ihop folien till två separata påsar och lade på grillen. Brödet är "euroshopper" halvfärdigt. Smälte smör och pressade ner två tre klyftor vitlök. Smälte smöret och pressad vitlök i kastrull, rörde om. Penslade på brödet och därefter i ugnen 220 grader i tio-elva minuter.

Behöver jag berätta om hur gott detta var?

Du kan utan problem också lägga foliepåsarna i ugnen i stället för på grillen, eller om du bara tar en påse och blandar allt i den. Det går säkert också bra. Vi hade inte ris till, men jag kan tänka mig att det är gott för när jag knycklar till foliepåsarna, förstärker jag botten med en dubbelvikt bit. Därför bränns det inte och du får en härlig sås som du kan ha till riset.  Valfri grön sallad.

Smaklig måltid!

Ha en härlig midsommarafton!
Ramona


"När mardrömmen blev sann" av Glenn Forrestgate till specialpris på Adlibris


"Grattis, du ska bli pappa"  Adlibris    Bokus  CDON

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet  och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare.

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.

Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt 
Load2hear.
Mobook
Storytel