Senaste teve-intervjun 2015

fredag 13 augusti 2010

Tvättstugan en livsfarlig plats. Där startas krig!

I detta utrymme, där människor ska tvätta sin smutsiga byk är uppförandet av vissa som sämst.

I tvättstugor runt om i landet slåss, spottar, sparkar, gapar och skitar en del människor ner något alldeles ofattbart.

Ibland undrar man om inte det bästa vore att man helt enkelt tog bort tvättstugorna i flerfamiljshus. Eller tog fram ett system där det bara ges möjlighet för tvätt för en person åt gången. Att det garanterat inte kan komma in någon annan.

Anledningen till att jag skriver om detta är att min mamma skulle tvätta idag för första gången sedan hon kom hem. Min mamma är inne på sitt 77:e år. Alltså går hon inte på lina eller kastar sig i trapetserna. Hon kan inte heller hjula eller använda studsmatta! Det går liksom lite långsammare ju äldre man blir. Man kan inte som äldre förväntas dyka in i tvättmaskinen, rafsa ut sin tvätt på nolltid, vräka ner tvätten i tvättkorgen, för att några sekunder senare hysta ner allt i centrifugen. ( mammas hyresvärd har en extra centrifug). Allt tar liksom lite längre tid vid 77 års ålder än när du är 40. Hur jävla svårt ska det vara att begripa detta? Jag har faktiskt trott att en person mellan 30-40 inte bara är starkare utan också har en hjärna att tänka med. Uppenbarligen inte alltid!

Den här mannen, som tydligen satt upp en tvättid samtidigt som han skulle med flyget, tåget eller vad han nu hade så ini helvete bråttom till, visade sitt uppenbara missnöje med min mammas långsamma rörelser. Så till den milda grad att när han äntligen fick kasta sina rena kalsonger i den extra centrifugen, rusade ut med tvättkorgen till torkrummet, drämde han igen dörren till tvättstugan med sådan kraft att om damen som bodde på åttonde våningen just i det ögonblicket hällt upp kaffet, hade hon tappat kaffekoppen i ren förskräckelse.

Jag säger bara en sak: Din jävla tölp! Hade jag varit i tvättstugan hade du fått tvättkorgen efter dig, genom luften! Lär dig en sak: Förhoppningsvis kommer Du också att bli gammal en dag och då blir det ont om fart i tillvaron. Visa hänsyn till de äldre! Det kan väl inte vara så jävla svårt?

Ramona

Här kan du shoppa böcker i webshopen anomaR förlag, direktleverans! Betala direkt! Enkelt och säkert!
Nu kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann" till sommarrabatteras pris. Enbart 99:- i Webshopen! Här kan du köpa/låna boken som e-bok.

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib
Här kan du köpa mina redan utgivna titlar på nätet.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON