Senaste teve-intervjun 2015

söndag 16 mars 2014

Sverige ... du tystade ... glädjelösa ... land ...

Snaphanen Julia Caesar har gjort det igen! Satt en brännhet fråga under sin lupp och med samma bistra ironi, som den svenska skådespelerskan på bilden med samma namn en gång hade i sina repliker, fräser krönikören Julia rad efter rad om hur frusen debatt temperaturen är i Sverige och särskilt i svensk riksmedia. För de som inte vet hur iskallt det är föreslår jag att läsa henne krönika.

Jag misstänker och har alltid misstänkt att krönikören Julia Ceasar är journalist och kvinna, för hennes krönikor är alltid välskrivna, uppbyggda med fakta och med svart humor.

Här är några rader ur krönikan:

" Lägg ner SVT Debatt!
Den verkliga fronten i svensk icke-debatt är SVT Debatt – vår tids romerska gladiatorspel. SVT Debatt är en arena för Åsiktsbaronernas skrikhalsar, hörnstenen i samma åsiktselits kolonialisering av den offentliga debatten och ett verktyg att täppa till truten på alla som inte tycker som de.
Ingenting tyder på att redaktionen för SVT Debatt i Göteborg med Mette Friberg som chef är intresserad av en balanserad och meningsfull samhällsdebatt. Det handlar om att härska genom ytlighet och snuttifiering, sprida förvirringsdimmor och lägga ut villospår så att inga sammanhang klarnar och ingen verklig debatt ska komma till stånd. Med den utformning programmet har fyller det ingen vettig funktion. Lägg ner skiten! " Slut citat.
 
 
För min egen del var det längesedan jag slutade titta på detta hysteriska program. Orkar helt enkelt inte höra tjabblet och flosklerna längre. Tittar hellre på BBC Entertainment där stand-up och andra roliga program inte har ett uns av " det här får du inte skoja om" utan där skämtas det friskt om allt, från islamister -till mannen/kvinnan på gatan.

Ett land bland många, många andra länder som också har problem med islamister är Kanade. Men till skillnad från Sverige har kanadensiska journalister inte munkavel. Där pratas det om vad islamismen kan göra och att ideologin kan förstöra särskilt för de sekulariserade muslimerna.
 
 

Här kan du läsa om en av alla kanadensiska journalister, kvinnoaktivist Farzana Hassan anser om islam och slöjan: ( Textavsnittet är taget från Avpixlat):
 
"Farzana Hassan, invandrare till Kanada från Pakistan, publiceras i media runt om i världen och har tidigare förespråkat burkaförbud på offentliga platser i Kanada eftersom hon anser att burka är ett säkerhetsproblem och representerar kvinnoförtryck. Farzana menar i en nylig kolumn att två nuvarande rättegångar i Kanada i samband med [muslimsk] terrorism borde vara en väckarklocka för att radikal islam sprider sig i Kanada. " Slut citat.

Här är mer av Farzana Hassan:
 
Toronto Sun
Straigth.com

Farzana Hassans blogg 


 

Jag vet inte hur många gånger jag skrivit om detta, men tydligen kan det inte upprepas tillräckligt många gånger: ALLT OCH JAG MENAR VERKLIGEN ALLT MÅSTE KUNNA DEBATTERAS, KRITISERAS OCH DISKUTERAS. Och eftersom vi uppenbarligen inte kan eller får lov att göra detta i Sverige längre har vårt land blivit ... tystat ... och glädjelöst ... skulden har åsiktsbaronerna. Ur detta kommer det aldrig, och här menar jag verkligen aldrig, komma något gott!
 
Ramona