Senaste teve-intervjun 2015

söndag 25 mars 2012

Kapten Röd, reggae med eget gung och fräs i texten!

Första gången jag hörde talas om Kapten Röd , Björn Nilsson från Göteborg, var i en liten artikel i GT. Kapten Röd valdes av lyssnarna och vann P3 Guld

Jag tog upp det i Radio Bohuslän, och tyckte att detta verkade vara en genuin musiker, som Håkan Hellström. Men Kapten Röd kan sjunga i motsats till Håkan Hellström.

I Sverige och i en stor del av världen styr ett fåtal musikbolag: Sony, Warner  och Universal. Dessa bolag styr per automatik också urvalet i våra radioapparater.

Naturligtvis är inte detta något jag som lyssnare tänkt på. Jag är ju inte i den branschen. Men de som är i musikbranschen är mer än väl medvetna om att pengarna styr även där.

Ur tidningen Faktum med rubriken Kapten Röd P3 guldet blev till sand:

"Gillis Bengtsson har sedan 1998 drivit sitt eget skivbolag Swing Kids, och då gick han andra året på gymnasiet. Gillis och Björn har jobbat ihop sedan 2006 när Gillis fixade de första spelningarna åt Kapten Röd på fritidsgårdar runt om i landet. Jag frågar (Ina Lundström Faktum, min anm.) honom hur det gick till när Björn Nilsson blev rikskänd.
--För vissa var det som att han kom från ingenstans. Folk undrade vem fan den där Kapten Röd var när han vann P3 Guld. Men jag är inte förvånad. Förra sommaren fick de spärra av delar av stan när han spelade på Göteborgskalaset. Arrangörerna hade räknat med en publik på 5 000 men 25 000 dök upp. Dagen efter skrev inte tidningarna om det. Bara för att inte Kapten Röd inte har existerat i media betyder det inte att han inte har funnits. Vi blir avbrutna av Gillis telefon. Det är en reporter från Expressen som vill ha en intervju med Kapten Röd.
-- Tyvärr, han ger inga intervjuer idag, säger Gillis. Men om det är något du vill fråga mig som arrangör...Nähä, okej. Jag kan tyvärr inte hjälpa till då, avslutar Gillis och lägger på luren. Jag frågar Gillis vad de ville prata med Björn om.
--Äh, de ville veta vad han tycker om namnet på en den nya prinsessan, säger Gills roat innan han sätter sig igen." Slut citat.

Håkan Hellström lyftes av svensk media trots att han inte kan sjunga, men texterna och musiken är bra, tycker i alla fall jag. Jag har också lyssnat på Kapten Röd och i mina öron låter det mycket bättre:)Sammanfattningsvis är jag glad att jag är en nyhetsnörd, vilket betyder att jag håller mig ajour med både gammaldags media och det nya, internet. Men bäst av allt är att också läsa någon av de tidningar som de hemlösa säljer, Faktum i Göteborg och Bohuslän, för där finns väldigt mycket som det inte skrivs en rad om i de andra tidningarna. Lycka till Kapten Röd!


Ramona


Här kan du köpa Hämnaren från Tjörn och naturligtvis också låna den på bibban!

Adlibris

Bokus

CDON
  
Grattis, du ska bli pappa!

Adlibris
Bokus
CDON
Bokia internethandel


"När mardrömmen blev sann" av Glenn Forrestgate på Adlibris

"Grattis, du ska bli pappa" Adlibris Bokus CDON (planering pågår inför andra upplagan, första börjar ta slut! Kallas succé!)

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare. (Gillar du inte göteborsk dialekt ska du inte lyssna!)

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.
Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokborgen
Bokus
Bokia
Dito
Muntligt
Load2hear.
Mobook