Senaste teve-intervjun 2015

fredag 24 april 2009

Håll i kassakvittot! Annars är varorna inte dina längre.

Detta hände i Tyskland och det kan lika gärna hända här.


En kvinna kom gående med sin matvagn, en matvagn fylld upp till kanten. Kvinnan var på väg till sin bil på parkeringen. (Det var ett stort köpcenter, som vi faktiskt har många av i Sverige.)


Plötsligt ropar någon efter henne. Hallå! Ni har tagit min vagn, skrek en man.

Kvinnan stannade och tittade förvånat på en man som kom springande emot henne. Andra kunder, stående vid sina bilar, på väg till eller även de med matvagnar , stannade och stirrade på mannen som kom skrikande emot kvinnan.


Han ställde sig framför henne och viftade ilsket med ett långt kvitto i handen.

Ni har tagit min vagn, upprepade han ilsket och gestikulerade med armarna.

Nej, detta är min vagn och min mat, sa kvinnan och glodde förvånat och skrämt på mannen som tornade upp sig framför henne.


Har ni kvitto på maten, fräste mannen.


Kvinnan letade i väskan och i vagnen, men hittade inte något kvitto.


Där ser ni, sa mannen, men här är kvittot sa han och viftade med handen och detta bevisar att varorna som är i vagnen är mina!


Jag vill att vi ringer till polisen, sa kvinnan och var bestämd i tonen.


Polisen kom till platsen och dispyten fortsatte, men efter många om och men var det mannen med kvittot som fick maten.


Kvinnan var bestört, förtvivlad och ledsen, men eftersom ingen kom ihåg vare sig henne eller mannen med kvittot i några av alla de kassor i affären, tvingades polisen göra det som man måste göra, gå efter de bevis som finns, och det var mannen med kvittot!


Så lärdomen är: Handlar du på ett ställe där det handlar hundratals andra och ingen vet vem du är, håll i kvittot!!!!


För damen utan kvittot, blev det kanske inte ens en middag! Vem vet hur mycket pengar som gick åt?
Kycklingfilé, sallad och bakad potatis.
Pocketböcker är alltid populärt och billigare än inbundna. Är du nyfiken på mina böcker finns de nu i pocket från 39:- Det kan löna sig att besöka sin näthandlare! Min senaste deckare Lyckohjulet finns än så länge enbart inbunden.
Ha en skön helg!
Ramona

Volvo rullar åt helvete

Nu var det dags igen 1500 människor ska bort, varslas, blir uppsagda! Sedan i höstas har 8000 människor varslats, många är redan arbetslösa.


Okej, jag begriper att om man producerar 150 bilar och bara säljer 25 av dem, kan man inte producera ytterligare 150 stycken. Men det jag inte alls begriper är hur det på Volvos stämma kunde delas ut TRE MILJARDER till aktieägarna. Varför togs inte de pengarna till arbetarna? De kunde ha gått till utbildning i väntan på att det ska vända.


Under de senaste tre goda åren har det sammanlagt delats ut TRETTIO MILJARDER till aktieägarna, och det är också okej eftersom då var det just GODA ÅR.


Men när marknaden sviker och vi står inför det största raset i ekonomin sedan 1930-talets depression, då är det ta mig fan rent bedrövligt att först dela ut TRE MILJARDER och sedan någon vecka senare varsla ytterligare 1500 människor. Det är bland det girigaste jag sett!


Fattar inte Volvos styrelse hur ofattbart korkat detta är? Alla de som har stora aktieinnehav borde ha röstat NEJ till aktieutdelningen. Men gamarna, med sina sprängfyllda plånböcker, hade dollartecknet i ögonen och där ett hjärta sitter hos de flesta andra människor, sitter hos de giriga istället en klump av bly.


Men det finns ett talesätt, som förhoppningsvis kommer drabba de gamiga, och det lyder: Dom du sparkade på vägen upp, är dom du möter på vägen ner...


Och du kan ingenting ta med dig dit då går, som Cornelius sjöng så bra.Jag ser fram emot en snar förändring och det gäller inte bara de gamiga styrelseledamöterna, aktieägarna eller VD:ar inom bankväsendet eller för den delen fackpamparna, utan också våra politiker. Varför ställer inte en enda journalist frågan till politikerna: När ska ni sänka era arvoden? Den frågan vill jag ha ett svar på!
Jag önskar alla en så bra helg som ni möjligen kan ha, utifrån den situationen ni befinner er i. Försök ändå att tänka positivt, för den motsatta tanken är inte i längden något som man mår bra av.


Sköt om er.


Nyfiken på vad jag skriver och hur? Nu finns mina böcker i pocket, utan den senaste deckaren, Lyckohjulet, som är inbunden. Pocketena finns från 39:- besök din näthandlare: