Senaste teve-intervjun 2015

torsdag 8 maj 2014

Ametist Azordegan, programledare på Sveriges Radio, har inte begripit ordet demokrati.

Twitterinlägget är borttaget, men som alltid finns det någon som är snabb och tar en print och då finns det på nätet för evigt som en påminnelse.

Orsaken till twitterinlägget är inte svårt att härröra till gårdagens Uppdrag Granskning, som berättar att autonoma vänstergrupper ligger bakom de flesta våldsdåd mot vad de fått för sig är motståndare. Dessa våldsverkare kallar det självförsvar, vilket är fullständigt obegripligt både juridiskt och moraliskt. Självförsvar innebär att man blivit attackerad av någon eller några. I vad dessa våldsverkare kallar hembesök, slår de yxor i dörrar, kastar in tårgas i lägenheter, i en uppgång där flera familjer bor. I ett av många exempel som UG tog upp låg en äldre kvinna med sitt barnbarn i ett sovrum och sov. I ett annat rum låg en f.d högerextremist och sov. Den här familjen fick ett "hembesök" på natten i "självförsvar"!

Två gästarbetare från Slovenien blev nerslagna och sparkade. Eftersom de här våldsverkarna är så stolta över vad de gör filmas deras våld och läggs upp på nätet. Detta var vad Janne Josefsson och hans team hade undersökt i gårdagens Uppdrag Granskning. När jag satt och läste chatten efter programmet fanns det många som ansåg att Janne Josefsson valt " fel" grupp att granska.

Ametist Azordegan  som är utbildad journalist i Stockholm har helt klart missförstått sin utbildning. Som journalist skall du kritiskt granska alla, inte enbart dem du inte gillar. Hon borde omedelbart sättas i en intensivkurs i demokrati och yttrandefrihet. Även demonstrationsrätt vore på sin plats att lära sig mer om. Många tycks tro att polisen kan bestämma vilka som ska få demonstrera. Så är inte fallet. Vad polisen kan göra är att placera motpoler långt från varandra eller flytta önskad dag och plats, men om polisen ska säga nej bör de ha tjockt på fötterna annars blir de anmälda och kan bli åtalade.

Ametist Azordegan är visserligen inte mer än 33 år, men det frångår inte att hon måste ta sitt ansvar för vad hon säger, skriver och gör, särskilt om man arbetar i ett Public Service företag, som är till för alla inte bara en viss grupp.

Jag hoppas att hennes chef inser att Ametist behöver mer utbildning i ämnena: Demokrati, yttrandefrihet, självförsvar och kritiskt tänkande utan egna värderingar.

Ramona