Senaste teve-intervjun 2015

fredag 26 augusti 2011

Kak eller bakmoster är jag inte, men ibland så...

Så här såg det ut när jag påbörjade smuldegen. Jag säger då det, på nätet finns allt man behöver, om man räknar bort ingredienserna, men recepten finns!

Så jag fick för mig att det vore gott med en blåbärspaj och varför inte göra en äppelpaj också när jag ändå håller på?

100 gram smör, 2 matskedar socker och 2 dl vetemjöl, stod det på nätet, men jag hade nog i lite mer mjöl och socker, plus att jag pudra över aningen bakpulver också...

 Och så här såg det ut när det var klart! En smuldegspaj med äppelskivor rullade i socker och kanel, och en blåbärspaj, där blåbären var pudrade med florsocker, vilket skulle vara bra eftersom blåbären var fuktiga...hm...

Ugnen uppvärmd till 200 grader och in med pajerna i cirka 20 till 30 minuter.

Jag tyckte att 35 minuter blev lagom... i min ugn...Så här såg det ut efteråt! Men jag har ju Yes!
Som sagt, efter 35 minuter tog jag ut dem ur ugnen. Åh, så gott det doftade i lägenheten, ljuvligt!Inte kunde jag bestämma mig för antingen blåbärspaj eller äppelpaj, nejdå, jag tog lite av varje och hällde på färdigproducerad vanlijsås som den lata kvinna jag är, åtminstone ibland...


Ha en slappareskön fredag!

RamonaOm du har tänkt dig att gå på Bok & Biblioteks mässan föreläser jag om min fakta- och självbiografiska bok "Ändhållplats Sverige" på fredagen den 22 klockan 14.30!


Här kan du provläsa "Ändhållplats Sverige" som släpps den 22 september i inbunden form, Mp3 direktnedladdning och som e-bok.

"När mardrömmen blev sann" av Glenn Forrestgate på Adlibris

"Grattis, du ska bli pappa" Adlibris Bokus CDON (planering pågår inför andra upplagan, första börjar ta slut! Kallas succé!)

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare. (Gillar du inte göteborsk dialekt ska du inte lyssna!)

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.
Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt
Load2hear.
Mobook
Storytel&