Senaste teve-intervjun 2015

söndag 15 juni 2014

Mama Hawa borde få Nobels fredspris!

Mama Hawa borde få Nobels fredspris!

Hon räddar livet på unga flickor i Somalia, som har lemlästats med vad som kulturellt är betingat och väl känt: kvinnlig könsstympning. En del unga flickor lemlästas inte bara en gång utan TVÅ GÅNGER! Enbart för att deras unga kroppar utvecklats på ett sätt som föräldrarna inte räknat med.

Det som görs på dessa barnkroppar är så ohyggligt att man inte ens kan föreställa sig det som en fri kvinna i västvärlden.

Detta är verktygen som används och det är cirka två miljoner flickor i åldern 4-11 år som tvingas genomlida detta varje år.

Mama Hawa försöker outröttligt att med samtal med flickornas mödrar få den att inse att denna vansinniga kulturmarodör måste brytas för att flickorna dels ska överleva och dels få ett normalt liv utan livslånga plågor.

Det är inte känt hur många mödrar Mama Hawa lyckats övertyga om att de gör fel och att det de utför mot sina döttrar är ren och skär tortyr, som i våra ögon skulle ses som ett brott och ge fängelse i många år.
Nedan en bild på en flicka som torteras i kulturens namn.
Det är grymma bilder på könsstympning på nätet, men jag har valt att inte visa den värsta.

I Sverige kan du gå med som medlem i Riksföreningen GAPF Glöm aldrig Pela och Fadime, där Sara Mohammad är ordförande. GAPF kämpar mot alla former av hedersvåld. Även Sara tvingades gå igenom den här tortyren och nu kämpar hon som en tigrinna för att flickor i Sverige ska slippa tvångsäktenskap, könsstympning och andra kulturella vansinnigheter som inte stannar vid Sveriges gräns utan tas med in och ivrigt praktiseras av vissa familjer från alla världens hörn.

Ja, det är vidrigt, och ja, vi måste göra något åt detta och ja, det kan vi om vi protesterar och det kan vi göra genom att bli medlemmar i GAPF, det kostar ynka 150 kronor året och genom de småpengarna händer en väldig massa i Sverige tack vare Sara och alla de som engagerar sig. Jag är medlem och gör det jag kan. Bli medlem du också och gör vad du orkar och kan!

Ramona