Senaste teve-intervjun 2015

tisdag 24 januari 2012

Vinnare eller förlorare?

Jag vet inte hur många av dagens ungdom som har vetskap om trettiotalets depression, men att vi närmar oss ett da capo är nog mer sanning än lögn.

Det tragiska i depressionens fotspår blev att män som Hitler och Mussolini fick ett stadigt tag om befolkningar. Kan det hända igen?

Ja, det är miljarddollarfrågan och det enda jag vet är att man aldrig ska säga aldrig, även om nu möjliga blivande partiledare för socialdemokraterna inte lärt sig detta.

Roubini förutspådde fastighetskraschen i USA och jag tror inte att vi sett slutet av den ännu. Grekland står på randen till bankrutt och när banker runt om i Europa och i världen, som lånat ut miljardbelopp, tvingas skriva ner Greklands skuld, ja då kan du ge dig fan på att det drabbar alla, nä förresten inte alla, men oss vanliga dödliga kommer det garanterat slå emot. Ja, och som du vet är inte USA, Grekland, Portugal, Italien, Irland osv... de enda länderna med ekonomiska problem och en mega- arbetslöshet. På den ena legobiten byggs den andra...

Dessa banker, vilka jag inte med säkerhet vet vilka de är, har vanligt folks pengar, och när det vanliga folket får reda på vilka bankerna är, kanske de störtar dit för att plocka ut sina surt förvärvade pengar...och det är då vi kommer få ett gigantiskt da capo av något vi alla helst hade velat slippa.

Pratar våra politiker om detta råhungriga kapitalistiska rovdjur som krafsar på porten? Nja, men med väldigt små bokstäver och i lagom stora portioner. Varför då? Ja, men vill bli kvävd av sanningen? 


Ramona

PS. Just nu är alla Mp3 böcker sänkta på Adlibris till 59:- ! DS.
Grattis du ska bli pappa!

Adlibris
Bokus
CDON
Bokia internethandel


Adlibris: Ändhållplats Sverige


"När mardrömmen blev sann" av Glenn Forrestgate på Adlibris

"Grattis, du ska bli pappa" Adlibris Bokus CDON (planering pågår inför andra upplagan, första börjar ta slut! Kallas succé!)

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare. (Gillar du inte göteborsk dialekt ska du inte lyssna!)

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.
Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Dito
Muntligt
Load2hear.
Mobook
Storytel