Senaste teve-intervjun 2015

lördag 21 mars 2009

AMF lite mindre att leva av

AMF, arbetarnas pensionskassa som ska se till den lilla människans pengar. Skattade, och intjänade i anletets svett. Deras förtjusande slogan i reklam TV4 " AMF mer att leva för " är en spottloska i ansiktet på alla pensionsparare.

Hur svårt kan det vara förvalta dessa miljoner som bara strömmar in som vatten i en gisten eka? Enligt LO:s samtliga representanter i AMF: styrelse är det tydligen oerhört svårt eftersom en VD, i det här fallet Christer Elmehagen, fick över 10 miljoner om året i tio år och det enbart i bonus, utöver sin fasta lön.

Och precis som Paul Ronge så utmärkt skriver på sin hemsida är beteendet vi sett under flera veckor av diversehandlarna inom bonusbranschen rena rama skämtet.
Men Paul använder andra ord.

Eftersom jag inte behöver vara artig tänker jag kalla samtliga inblandade och det inkluderar samtliga pampar inom LO-kollektivet för sitt rätta namn " jävla skitstövlar" !

Jag har inte glömt strejken härom året, där Vanja Lundby-Wedin och hennes gelikar hade samma slogan på nya jackor, beställda just för strejken " vi tar fajten". Vilken jävla fajt det blev............ (Den ende som blev glad över strejken var väl företaget som producerade jackorna med tryck. Undra om det var någon kompis till Vanja?)

Kommunalarbetarna fick inga höjda löner. Dessutom är den individuella lönesättningen inom sjukvården, för att nämna ett exempel, inte alls någon nyhet. Den individuella lönesättningen har pågått i flera år.

Där kan två personer, som båda arbetar som sjuksköterskor och har lika lång utbildning och arbetslivserfarenhet, få helt olika lönesättning. En av dem kan få över 500:- kronor mer än den andre, bara för att lönesättaren "gillar" den ena personen mer än den andra!

Sug på den Vanja Lundby-Wedin! Om en reporter skulle få för sig att ställa frågan till den så kallade före detta undersköterskan, Vanja, ( inte tömt ett bäcken på trettio år, om någonsin) skulle hon säkert lyfta upp ögonbrynen så högt att de skulle nudda vid hårfästet, slicka sig om de snustorra läpparna och mungipan skulle ge ifrån sig ryckningar som påminde om ticks. Svaret på frågan?

Jaha, säger du det? Varifrån har du hört det? Individuella löner???? Nä, det tror jag inte jag hört om tidigare. Men vi ska UNDERSÖKA saken, skulle Vanja svara och vända ryggen till.


Sedan kunde Vanja Lundby-Wendin vissla vidare och le hela vägen till banken, varje månad resten av sitt liv. Vanja behöver inte snåla på nåt den dagen hon bestämmer sig för att bli pensionär. Tro inte att samma regler som gäller för alla arbetare gäller för Vanja. Bullshit!

Men hon kan snacka tills att björkarna fäller alla sina blad, trots att det är en sommardag i juli.

Styrelsen är alltid ansvarig för vilka avtal som skrivs. Fråga Vanja, eller vem som helst av alla gamarna som sitter i AMF styrelse. De vet, visste och kommer alltid att veta vad de gör. Och de gör det av en enda anledning. De vill också bli belönade.P.s Snälla glöm inte att skriv på för Elisabeth Hermon. Länken finns på höger sida. D.s