Senaste teve-intervjun 2015

måndag 18 maj 2009

Liza Marklund vår tids överstepräst?


I gårdagens krönika skriver Liza Marklund som hon själv påpekar "för femte gången om en liten pojke som blivit våldtagen av sin pappa".


Hur är det ens tillåtet för en journalist att uttrycka sig på detta sättet? Först och främst har inte Liza Marklund en aning om pojken har blivit våldtagen. Hur skulle Liza veta med mindre än att hon varit med vid de påstådda tillfällen?


En annan mening som stör mig oerhört är "Föräldrarna skilde sig när pojken var tre år". Om vi ponerar att det istället stått: Pappan lade in om skilsmässa hade man som läsare undrat då?


Liza Marklund fortsätter att påstå saker hon inte vet i meningen. "Varannan helg bodde han sedan hos sin pappa. Men pojken ville aldrig åka dit."


Återigen är detta hörsägen och gäller inte på riktigt, men Liza Marklund tar sig friheten att ljuga, precis som hon ljög om Gömda, tills att hon blev överbevisad, inte förrän då erkände Liza Marklund att Gömda inte alls var en sann historia som kunde bevisas med hundratals dokument.


Det som utelämnas i Liza Marlund är att kvinnan/mamman som det handlar om är en bekant till Liza. Inte ens då och kanske allra minst då, ska du som journalist skriva och påstå sådana graverande händelser utan minsta bevis.


Att pappan blev frikänd i Hovrätten borde ha stått med, men då vänder Liza Marklund det till att en oenig hovrätt friade, bara för att underminera pappans trovärdighet.


Det är skamligt att en rikstidning i Expressens/ GT/Kvällsposten tillåter en ljugande journalist helt öppet skita ner en pappa, utan att lägga fram bevis.


Att ett barn på tre fyra år inte skulle ljuga, om mamman lägger ord i munnen på barnet, är en utopi. Ingen kan som en mamma lägga ord i barnens munnar, om de vill ha ensam vårdnad, vill ha bättre ekonomiska villkor, eller rent av ta hämnd på pappan för att han var den som lämnade och träffade en ny kvinna, och för att uppnå detta använder vissa kvinnor barnen som slagpåsar.


Men varför Liza Marklund envisas med att vara vår tids överstepräst, peka och döma, hänga ut pappor som dessutom blivit friade i svensk domstol är mig en gåta. Jag tror att Liza Marklund behöver hjälp för sin mytomani.
Jag ljuger friskt i mina deckare, vilket är tillåtet inom litteraturen. De finns nu i pocket från 39:- Min självbiografi Älskling, vi blir... finns också i pocket fråm 39:- Min senaste deckare Lyckohjulet är inbunden. Vill du veta mer? Besök din bokhandlare eller näthandlare:
Ha en kul måndag trots allt elände!
Ramona