Senaste teve-intervjun 2015

onsdag 21 oktober 2009

Idel ädel adel behöver också gå på dass


I adelskalendern kan den som är intresserad läsa om vilka adelsfamiljer som fanns och fortfarande existerar.

Nu förtiden kan man köpa sig ett adelsnamn för 999:- inkl.moms.

Lediga för tillfället är Ehrenbielke, Ehrenankar, Ehrenstorm och Ehrenpalm.

Följande stycke är taget från webshoppen som säljer dessa namn:

"Adliga namn med prefixet “Ehren-” har funnits i Sverige sedan 1600-talet. “Ehren-” härstammar från det tyska ordet för ära, Ehre. Adelsmän ur denna gren visade många gånger just upp ärofyllda och heroiska insatser i krig, för vilka de belönades rikligt av kungahuset." Slut citat.

När jag tänker på adel tänker jag oftast på böcker där den fattiga men vackra flickan från byn förälskar sig i greven, baronen eller vad nu adelsmannen har för titel och hans elaka mamma, (brukar vara de som är elaka) inte vill veta av en bonnhustru till sin adlige son. Slutar alltid lyckligt dom får varann.

Nåväl, personligen har jag lärt mig en sak och det har antagligen kommit med åldern. Alla människor blir nödiga och ibland får man diarré. I det läget är skithuset platsen för alla oavsett adelstitel eller som jag bonnläpp. Vi intar alla samma ställning.
Vad jag vill ha sagt? Att man inte behöver se på någon annan människa som om denne vore annorlunda än en själv oavsett dennes rikedom, ställning eller maktposition.


Sugen på att läsa eller lyssna på böcker? Deckare? Mina böcker finns som pocket, inbundna (en fåtal kvar), e-böcker http://www.elib.se/ och även som ljudböcker för gratis och laglig nedladdning på The pirate bay.Ha en kul lelle-lördag!
Ramona