Senaste teve-intervjun 2015

söndag 26 december 2010

Juldagen avslutades inte som det var tänkt...

De som har följt bloggen vet att min lilla mamma förra året drabbades av cancer. Mellan den 10 och 22 december förra året låg hon inne på Östra sjukhuset, som ligger i Göteborg.

I början av detta året fick mamma strålbehandling, vilka blev lika många som året hon föddes, 1933, alltså 33 stycken.

I maj månad hämtade jag henne till oss på Tjörn och i september flyttade mamma hem till sin nyrenoverade lägenhet.

Den 18 december i år hämtade jag mamma till oss för att fira jul och nyår på Tjörn. Under flera månader har hon klagat på att hon inte mått bra, men efter åtta dagar på Sahlgrenska Universitetssjukhus kunde de inte hitta något, mycket på grund av att den apparatur som de förfogar över är en katastrof.

I det här fallet var det röntgen av rektum som misslyckades. Därför skickades remiss till Östra Sjukhuset, ett sjukhus som inte heller fungerar enligt vårdgarantin och inte heller meddelas patienterna därom. ( Vi kanske har skickat pengarna till andra behövande länder som Zimbabwe, vad vet jag)   

I går kväll vid niotiden tog jag tempen på mamma och den var över 39 grader, vilket resulterade i att jag ringde efter ambulansen. Vi kunde inte köra eftersom vi druckit glögg och vin till maten. En ypperligt proffsig och empatisk ambulanspersonal kom och vi åkte till Kungälvs sjukhus.

Och som alltid tog Kungälvs sjukhuspersonal hand om sin patient. Mamma ligger kvar, har fått en stor dos antibiotika och de har tagit ultraljud. Misstanke om gallblåsebesvär har inte fastställts, men däremot en kraftig urinvägsinfektion.

Nu mår mamma mycket bättre och jag hoppas att det än en gång kommer att gå bra. Jag är tacksam för att det finns så mycket fantastisk personal inom vården såsom läkare och övriga, men för landstingspolitikerna har jag ingenting till övers!

En som alltid får mig att må bra trots alla kamper är Lina. Hon är tacksamt ovetandes om vad som försigår och därmed alltid glad och det gör också mig glad!

Ramona

   
Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet  och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare.

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.

Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt 
Load2hear.
Mobook