Senaste teve-intervjun 2015

måndag 3 mars 2014

Oscarsgalan 2014 är över och vinnarna är:

Brad Pitt, här tillsammans med sin maka tillika skådespelerska, Angelina Jolie är ett omtyckt och omtalat par.

Hennes engagemang med att hjälpa utsatta barn runt om i världen, på platser inte många stjärnor satt sin fot, applåderades och hyllades. Brad Pitts ögon tårades när han lyssnade och applåderade till talet som hölls till Angelinas ära.

Själv hade Brad Pitt huvudrollen i den omtalade filmen " Twelve years a slave" som fick Oscar för bästa film. I en annan film: Captain Phillips" där Tom Hanks spelar kapten och den handlar om att fartyget blir kapat. I den filmen hade Barkhad Abdi ( bilden nedan) nominerats till bästa manliga biroll. Den här killen hade aldrig spelat in film eller agerat som skådis tidigare. Han valdes ut till rollen under tiden som han var chaufför och körde limousin, och gjorde en strålande skådespelarinsats som huvudperson i själva kapningen. Han vann inte utan det gjorde Jared Lato för sin insats i filmen Dallas Byers Club.


 Detta är Jared Lato och hans insats och förvandling i rollen var fullkomligt enastående.
Filmen som skrapade ihop flest Oscars var Gravity med Sandra Bullock och George Clooney i huvudrollerna, även om de inte fick någon Oscar för sina insatser. Sandra Bullock var nominerad i kategorin som bästa skådespelerska i ledande roll men den gick till Cate Blanchett i sin huvudroll i filmen Blue Jasmine

För övrigt var det en njutning att se hela galan på Kanal 9 med start klockan 22.30 svensk tid, då de har det som kallas On The Red Carpet Oscars. Där är det ett proffsigt team på olika ställen och pratar med stjärnorna i några minuter innan de försvinner in i den vackra gigantiska teatern. Här är länken till Oscars 2014 med alla stjärnorna som vann med bilder av backstage och annat som man kan gilla om man är tokig i film som jag är!
 
Och än en gång tack till Kanal 9 för att jag slapp Filip och Fredriks kacklande utan fick njuta av hela galan för första gången på många år.
 
Ramona