Senaste teve-intervjun 2015

lördag 19 januari 2013

Synopsis för " Mord på Stenungsbaden Yacht Club"


Synopsis för Mord på Stenungsbaden Yacht Club

Mord på Stenungsbaden Yacht Club är Ramona Franssons sjunde fristående deckare med spaningschef Greger Thulin i huvudrollen. Boken handlar om sexslavhandel och narkotikasmuggling.

Huvudpersonen Carl von Klecken, kallad CK, är affärsman och i huvudsak boende i London, men också ägare till en herrgård i Hovås, ett fashionabelt område strax utanför Göteborg. CK har kidnappat en ung vacker brasiliansk kvinna, Isabelle, håller henne som sexslav i huset och har hennes dotter som gisslan i Brasilien. Isabelle kommer att spela en avgörande roll senare i boken. CK har genom utpressning, sju år tidigare, hamnat i klorna på den organiserade brottsligheten i London vars ledare Quiet drar nytta av CK:s ro-ro-fartyg och hans klädbutiker över hela Europa. Till butikerna importeras kläder från Indien, där CK:s far en gång startade fabriker. Quiet sysslar med förutom narkotika också sexslaveri. Flickorna köps eller kidnappas och förs i containrar till olika destinationer i Europa och därifrån vidare till sina köpare. De benämns som köttet.

I Wallhamn på Tjörn, den tredje största lastplatsen för fordon i Sverige, hittas liket av en liten flicka i det uttjänta kalkbrottet. Det som får Charlotte Engman, kriminalteknikern, att nästan bryta samman när hon ser liket, är att det är tömt på inälvor.

Strax innan den lilla flickan upptäcks blir en annan ung kvinna mördad på Stenungsbaden Yacht Club, och det visar sig att hon är dotter till CK, men hennes pass saknas. Samtidigt som CK står på Rättsmedicinska i Göteborg och identifierar sin dotter får han ett telefonsamtal av sin dotter!
I boken får man som läsare också möta Vanessa, en ung flicka från Indien, såld av sin mor och transporterad till en bordell i London.

Varje timma forslas sexslavar till okända destinationer runt om i vår värld och de är fler än det en gång fanns slavar i världen. Varför säljer människor sin kropp och själ? Varför köper människor andras kroppar och själar och hur kan en människa sälja andra som ett knippe morötter och samtidigt sova gott om natten? Den här boken är än en gång en verklighetsbaserad thriller av Ramona Fransson och fyller oss med vrede och fasa. Vrede över att det än i dag utnyttjas och slängs människor på sophögen. Fasa över att unga kvinnor och barn skändas, våldtas och mördas enbart för andras vinnings skull. Inspirationen till Mord på Stenungsbaden Yacht Club kommer från boken ”Maktens slavar” av Lydia Cacho och ”Gomorra” av Roberto Saviano, båda grävande journalister som lever under dödshot.   

Mord på Stenungsbaden Yacht Club beräknas komma ut i april-maj 2013

Ramona