Senaste teve-intervjun 2015

måndag 26 januari 2015

FÖRINTELSEN och ANDRA VÄRLDSKRIGET HÄNDE PÅ RIKTIG! DET ÄR INGEN MYT!

Imorgon är det Förintelsens minnesdag!

Miljoner människor lider än idag av det fasansfulla som utspelade sig i Europa och i delar av världen under åren 1939 -1945.

Idag finns det fortfarande miljoner människor som påstår att förintelsen inte har ägt rum och det beror inte enbart på kunskapsluckor, även om svensk media gärna vill ha den breda penseln med diverse ursäkter för att borsta över det som de flesta redan vet: Nämligen vilka det är i Sverige idag som förnekar förintelsen och att dessa individer är orsaken till ett nytt Exodus för judar från Malmö, för att nämna en stad.


Dessa fascister, de flesta har en Koran i handen och är islamister, och ett fåtal har Hitlers Mein Kampf i handen, men båda dessa sjuka ideologier har samma önskan: Utplåna judarna!
Inte att undra på att samarbetet mellan dem och Hitler gick så bra under andra världskriget. De hade ju samma mål!

Och de tror inte för en sekund att: 12 miljoner människor, varav cirka 6 miljoner var judar, gasades till döds under makabra former med B-Zyklon från företaget IG-Farben, där det påstås att Wallenbergarna hade stora intressen i företaget. Inte heller tror dessa nyfascister att judarna mördades genom att skjutas eller misshandlas till döds, inte heller att de svalt ihjäl, inte att de plågades till döds, inte heller att judarna användes som försökskaniner av nazisten Mengele "dödsängeln".

 I Tyskland med flera länder, dock inte i Sverige, är det ett lagbrott att förneka förintelsen. Mycket bra!

Och det har inte ett smack med yttrandefriheten att göra, som vissa vill göra gällande. Yttrandefriheten är en demokratisk rättighet, men att hävda att 12 miljoner inte mördades i nazistiska arbets- och förintelseläger är en skymf som är långt större än att måla miljoner porträtt av en profet eller Jesus eller andra Gudar som ingen har ett enda bevis för att de överhuvudtaget har existerat. Att "tro" är inte samma sak som att det finns bevis. Med religionsfrihet, som vi än så länge har i vårt land, betyder det just detta att tro på vilken Gud man vill, inte att förneka verkligheten, andras tro eller att mörda i någon av alla gudars namn.

I förra veckan visades filmen "Schindlers list" på SVT 2. Oscar Schindler fanns också i verkligheten. Så som det ser ut i Sverige idag borde den här filmen vara obligatorisk i varje existerande skola i högstadiet.Den som inte ser den ska inte få ett godkänt betyg i historia eller samhällskunskap eller vad det nu är för ett ämne, där utbildning ges om andra världskriget.

Och när jag tittade på filmen kunde jag lätt byta ut SS-uniformerna och Hakkorsflaggan till dagens Boko-Haram, Hamas, al-Qaida, Islamiska Staten med flera. För det första nazisterna gjorde var att mörda sina egna landsmän på grund av att de inte passade in i den ideologin som nazisterna strävade efter. Hur många har får lära sig något om det? Man brukar säga att historien upprepar sig. Att människan aldrig lär sig något av planetens historia, vilket jag är den första att instämma i. 

För just i detta nu pågår folkmord på kristna och muslimer som inte har den rätta "läran och ideologin" enligt dessa nynazistiska och nyfascistiska mördare som härjar i grupper såsom Boko-Haram, Hamas, al-Qaida, Islamiska Staten med flera. Och är det så att inte dessa massmördare stoppas kommer vi att få ett nytt världskrig som blir det tredje i ordningen, och frågan jag ställer mig då är: Hur många miljoner människor kommer då att mördas? 100 miljoner? 200 miljoner? 

Idag och många andra dagar tänker jag på mina farföräldrar, Moszes och Helena Dancyger, som jag aldrig fick träffa och som mördades av nazister. Under andra världskriget dog cirka 50 miljoner människor. Hur många som blev invalidiserade eller på andra sätt skadade för livet finns det inga siffror på. Inte heller hur många som i nästa generation, led skada av att deras föräldrar blivit skadade fysiskt och psykiskt. Så att krig inte är till gagn för någon borde vara uppenbart för alla och envar, som är friska i huvudet.     
Nedanför bokomslaget på Ändhållplats Sverige hittar du en trailer från SVT 2 DOX Night Will Fall som går av stapeln klockan 22.15 i kväll, där det som avslutning i programinformationen står ungefär följande: Att efter man har sett den här dokumentären finns det ingen som längre kan förneka förintelsen.

Då svarar jag på det: Jodå det finns det! Varför då? För att dessa människor har en religion och en ideologi som går ut på förnekelse som inte stämmer överens med den verklighet som de vill ha!


    


Ramona Fransson