Senaste teve-intervjun 2015

torsdag 23 maj 2013

Titta noga på de här svenska böndernas kossor för snart finns det inga mjölkbönder kvar i Sverige!

Alla älskar Ulf Lundells låt "Öppna landskap" och en del av det underbara i vårt land är just detta. Till hjälp för att hålla landskapet öppet finns kossor.

Och varje dag när jag köper mjölk, grädde, smör, yoghurt eller andra mjölkprodukter har jag trott att det är producerat i Sverige.

På tio år har antalet mjölkbönder i Sverige halverats! År 2002 fanns 10 200 mjölkbönder och på 25 år har drygt 25 000 mjölkgårdar försvunnit. Och nu finns det 4 992 kvar! Jaha, kanske du tänker, vi dricker väl mindre mjölk och äter mindre mjölkprodukter. FEL! FEL! FEL!

Tvärtom, försäljningen har ökat med tusentals procent, men det är importerade produkter! Varför i helvete importerar vi dessa produkter samtidigt som våra bönder får allt mindre betalt av Arla. Vad är Arla för ett skitföretag egentligen? De är definitivt inte till för svenska bönder och absolut inte för oss som bor i Sverige och vill ha öppna landskap.

Och vad gör Eskil Erlandsson (C) för att förhindra detta? Vad gör alla politiker? Inte ett jävla dugg, som jag ser det. Så vilka är kvar som kan rädda vårt jordbruk och våra mjölkbönder? Just det! Vi konsumenter! Så från och med nu kommer jag inte köpa en enda mjölkprodukt som är importerad. Jag ska ha garantier att det är från svenska bönder!

Och en sak till! Stöd aktionen på FB; Hela Sverige ska leva. Jag betalar gärna en krona mer per liter mjölk, men bara om jag garanterat vet att den kronan går till mjölkbönderna och inte de giriga lögnarna på Arla!

Vad gör du åt det här?

Ramona