Senaste teve-intervjun 2015

måndag 1 november 2010

Förläggaredagen på Elite Hotell blev mycket lyckad!

Tillsammans med bland annat förlaget Lind & Co, Gilla böcker, Brombergs ( som firar 35 års jubileum i år), Norstedts, Natur & Kultur, Kabusa med flera befann vi oss med mitt förlag anomaR igår på Elite hotell i Göteborg.

Rummet vi huserade i heter Taubesalen. Hela salen är fylld med texterna av Taubes mest kända visor och utsmyckade med väggmålningar.

Bonniers och Stevali hade egna konferensalar till sitt förfogande. För de som inte vet vilka Stevali är, så är det ett företag som representerar cirka fyrtio eller fler mindre förlag.

Det var spännande att delta i något som vi inte tidigare varit med om, förbaskat lärorikt! Eva, Torsten och Gunnel, alla med mångårig branschvana är de som syr ihop hela programmet, med x-antal framträdande av förlagen och respektive författare, som berättar om de senaste böcker och en specifik bok. Vilket kanonjobb de hade gjort! Allt flöt som det klaraste vatten...

Alla fick ett schema, gruppledare och en gruppbokstav att förhålla sig till. Sedan var det bara för 260 deltagare att kuta runt i små grupper på de olika evenemangen, och med detta smarta upplägg kom det stötvis in grupper om cirka 15 personer till Taubesalen och vi kunde i lugn och ro prata med intresserade bibliotekarier och bokhandlare.

Ett av de mindre förlagen "Gilla böcker" som startats av två smarta kvinnor Ada Wester och Anna Danielsson Levin hade glädjen att kunna presentera Jenny Jägerfeld som blivit Augustnominerad för sin bok Här ligger jag och blöder, som bästa barn och ungdomsbok.Ada var en idel vänlig och glad kvinna, som hade bordet mitt emot vårt. Jag hade nöjet att få en pratstund med Jenny, som naturligtvis var jättelycklig över sin nominering, och med tanke på att ett annat förlags förläggare tackat nej till manuset, kändes det extra bra! Snyggt jobbat Ada, Anna och Jenny! Grattis!

En annan person som också var mycket trevlig var Bingo Rimér, vars bok är utgiven på Lind & Co. Han var förutom klädd i en välsittande kostym också iklädd ett vackert leende när han hälsade.

Men faktum är att alla hälsar inte på varann. Dålig stil måste jag säga. Av vilken anledning ska man sätta näsan i vädret? Klart man ska hälsa på folk i branschen! Vi vet ju att vi alla är där av samma anledning- sälja in våra böcker till bokhandlare och bibliotek. Nåja, vill en del vara snorkiga får de väl vara det. Ska också tillägga att det inte gällde folket inom förlagsbranschen, de var alla mycket trevliga mot oss, vad jag pratar om när jag säger "näsan i vädret" gäller det författare.


Än en gång ett stort tack till Eva, Torsten och Gunnel, kan också ha varit fler som jag inte vet om, för att Ni alla fick vår upplevelse att bli minnesvärd!


Ramona


anomaR Förlags specialerbjudanden som du bara inte inte vill missa!  Betala direkt! Enkelt och säkert!

Nu kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann" till rabatteras pris. Enbart 99:- i Webshopen! Här kan du köpa/låna boken som e-bok.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib

Här kan du köpa mina redan utgivna titlar på nätet.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON