Senaste teve-intervjun 2015

söndag 6 juni 2010

"Vad i helvete har vi gjort för att förtjäna detta?" En av BP:s VD Tony Haywards grodor!


Ja, lille Tony här ska du få dig en historielektion och personligen hoppas jag BP går bankrutt, efter att BP betalat för alla skador som åsamkats djur, natur och människor!

I maj 1953 bestämde sig Dulles den förste chefen över CIA för sin första operation, som fick namnet Ajax.

Irans premiärminister Mossadegh ville förstatliga oljebolagen Anglo Iran Oil company. Då kastades Iran ut i ett kaos genom att British Petroleum, mera känt som BP, utlyste ett internationellt embargo mot Iran.

Artikeln är tagen från gårdagens GT.

Robert Baer, CIA:s Case Officer och Rickard Helms, tidigare chef för CIA  (1969-73), berättade synnerligen intressanta upplysningar i en dokumentär som visades i kanalen History Chanel, som belyste CIA:s märkliga turer sedan starten av organisationen.

Britterna var förmodligen hysteriska med tanke på att de skulle förlora sina oljeinkomster och därmed skyndade de sig till Eisenhower och bad om hjälp. Motiveringen var: Precis som ni (USA) behöver Saudiarabien, behöver vi (britterna) Iran. Eisenhower var inte sen att hjälpa. Tanken på att Iran skulle bli kommunistiskt och därmed alliera sig med Sovjet och Kina måste fått Eisenhower att sätta sitt blaskiga morgonkaffe i halsen.

I Wikipedias uppgifter står att Eisenhower motvilligt slöt upp till kuppen att avsätta Mossadegh och att idén skulle ha varit Winstons Churchills, men efter att jag lyssnat på de forna CIA cheferna och andra inom CIA förstår jag att det var Eisenhower som iscensatte kuppen och genom detta satte Shahen på Irans tron. Shahen var enklare att manipulera.

Så käre Tony Haywards ordspråket lyder: Hut går hem.
 (Den som hutar åt någon blir själv åthutad, fräckhet straffar sig.)

Måtte detta bli en läxa till alla multi-internationella bolag, som likt gigantiska svärmar av myggor suger ut varenda droppe, utan att fundera över vad vilket elände de ställer till med!

P.s Glenn Forrestgates "Debutantporträtt" ligger ute på Svensk Bokhandels nättidning. Verkligen fint foto och en väl beskrivande text. D.s

Ramona

Här kan du shoppa böcker i webshopen anomaR förlag, direktleverans!

Här kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann". Eller också gå in på bokhandel nära dig. Här kan du köpa/låna boken som e-bok.

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Vill du lägga in en bevakning på min senaste deckare Mord under Tjörn Runt kan du göra det på
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib

Här finns mina redan utgivna titlar på nätet.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON