Senaste teve-intervjun 2015

måndag 14 september 2009

Tommy Berggren blev avbruten... av migTommy Berggren, skådespelare och regissör var en av föreläsarna på författarskolan på Marstrand i regi av Lars Hesslind.

Jag fick kursen av min man i present. Det var för tre år sedan.

Först och främst vill jag säga att det var en fantastiskt rolig upplevelse. Jag och flera med mig hade jättekul och jag lärde mig mycket.

Nu till Tommy Berggren. På sommaren bor han tydligen på Marstrand. Om han lånar, hyr eller äger minns jag inte.

Fotograf Mathias Nordgren

I vilket fall som helst skulle han föreläsa för oss en dag och tiden var satt till klockan 11.00 fram till 12.00, då var det dags för lunch. Klockan blev 11.00 och vi väntade och väntade och väntade...Kvart över elva kom Tommy Berggren släntrande in på salen med ett flin på läpparna. "Jaja, herregud nu är man här igen, jaja det blev lite sent jag var ute och sölade igårkväll, vi hade riktigt roligt, jaja så idag är jag faktiskt riktigt bakfull...

Inte ordagrant men så här lät det på ett ungefär när Tommy Berggren kom en kvart för sent.

Ingen sa ett ord utan vi lät honom fortsätta. Han hade med sig en CD-skiva och nu skulle tekniken fungera. Vilket tog en stund. Nåväl vad skulle vi lyssna på? Jo, på hans sommarprogram i P1. Särskilt skulle vi lyssna på när han och hans nuvarande fru stod i Central Park i NY och skrek i högtalarna under en direktupptagning av, vem det nu var... Vi skulle höra hur de skrek "Heja Blåvitt" eller något liknande.

Tommy Berggren var vansinnigt förtjust i just den frekvensen under sitt sommarprogram. Han berättade också om sin uppväxt i Göteborg, arbetarklass, och att han numera äter lunch med P G Gyllenhammar, om sin succé med Fröken Julie med Persbrandt i huvudrollen och tiden gick.

När klockan var kvart över tolv var jag inte bara jättehungrig utan också förbannad. Man kommer inte en kvart sent, ursäktar sig med att vara bakfull och har dessutom mage att minska min lunchtid med en kvart. Oförskämt!

Mitt i en av Tommy Berggrens haranger reste jag mig upp, och sa: Ursäkta men klockan är kvart över tolv, jag är hungrig och vi har lunch nu. Jag hoppas du ursäktar!

Alla andra reste sig upp och när vi var på väg ut genom dörren frågade jag mina kurskamrater om de tyckte det var fel gjort av mig och hoppades att de inte var förbannade på mig. Tvärtom sa de, vi är glada. Så gick det till när jag avbröt Tommy Berggren. Undra om han kommer ihåg den här händelsen? Jag kom ihåg den när jag tittade på premiären av : Här är ditt liv och Tommy Berggren var med i en snutt.

P.s Birgitta Stenberg var däremot skön och duktig som föreläsare.D.s

Nu har Mord i Skärhamn gått förbi Iskall hämnd och ligger på en 4:e plats på tio i topplistan som mest lånade e-bok på Sveriges bibliotek. Elib.se Tusen miljoners tack till alla som puttade in mig där.

Även Iskall hämnd är utlagd på TPB och allt tack vare en omtänksam och fantastiskt personlighet som heter Magnus Engblom som är ett geni. Tusen och åter tusen tack!


Här kan du ladda ner Första boken i serien om Greger Thulin. Den boken heter Dyrbar kärlek.


Vill du veta mer om i vilken form böckerna finns och vad de handlar om klicka på varje titel eller också kan du gå upp på höger sida av bloggen och provläsa : Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och självbiografin Älskling, vi blir...


Ha respekt för din nästa borde vara självklart!

Ha de gott!
Ramona