Senaste teve-intervjun 2015

måndag 18 oktober 2021

Veckan som gått! Nummer 41 2021

Hej på er! Återigen startar jag "Veckan som gått!" med en höstbild. Visst är det fascinerande med alla dessa vackra färger på bladen. De är faktiskt konstverk i sig. 

 

 

Nu tycker det galna Miljöpartiet att pensionspengarna skall tas för att bidra till en "grön" omställning. Deras idéer är rent förödande för Sverige. Även "Dagens Industri" kallar nu partiet för ett extremistparti, och jag håller med. 
Ytterligare en idé var att tvinga SVT att ha en kvarts rapportering per dag om klimathotet. Men VD Hanna Stjärne satte ner foten direkt.


Det kommer så tokiga förslag att varje dag är en ny överraskning av deras galenskap.

Nu tillfälligtvis ett annat ämne. Och det beror på att jag inte kunde ladda upp fotona till laptoppen utan fick ta dem via iPhonen. Så här är ett foto på vår älskade Lina, som jag kallade för lilla damen. Hon fick somna in 2016 i oktober då hon var tio år och åtta månader. Saknad men inte glömd.


 

Nu tillbaka med tant Anna Ekström, eller tant brun? Efter att slappsvansen Per Bolund och Märta Stenevi använde och fortfarande använder uttrycket "Blåbruna" för att kategorisera Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna, och tänker sig fortsätta använda uttrycket tog det hus i helvete. Med all rätt.  

Förintelsemuseet invigdes i Malmö. Men antisemitismen och judehatet kommer inte försvinna bara för den sakens skull. Det förstod alla när bokhandeln i Malmö täckte över judisk litteratur i sin bokhandel med en filt, eftersom böckerna stod i skyltfönstret. Så nej, det känns mer som ett hån. När ingen vill prata om elefanten som står fullt synlig i rummet lär inte judehatet upphöra. Tvärtom så har judehatet legitimerats av Socialdemokrater och Miljöpartiet och Centerpartiet.  

Detta lade Hanif Bali ut på sin Facebooksida den 13 oktober 2016 och allt utspelades utanför riksdagshuset. Hanif försökte också ställa frågor till de unga men vuxna ledare motade bort honom. Hanif undrade också varför inga journalister fanns på plats, men hur många av de som arbetar inom Public Service eller kvällstidningar behärskar språket dessa talar?

Jag tycker du ska läsa noga vad Hanif Bali berättar om vem dessa radikala muslimerna hyllade och vad det innebär för de som lämnat Islam.


Och trots att Hanif Bali lade ut detta på sin Facebooksida så hörde ingen journalist av sig för att intervjua Hanif.
Var det feghet? Ja, det anser jag att de är. I allra högsta grad.I svensk media heter det alltid att ingen grupp ska urskiljas och berättas om. Men är det en grupp kineser som man ser på en plats så säger man det. Man säger inte jag såg en grupp värmlänningar eller ryssar. Så när Hanif säger att många av evenemangets deltagare var afghanska män och pojkar beskriver han enbart vad han ser och hör. Inget fel i det.


Så åter till Per Bolund som anser att det finns många högavlönade tjänster lediga. Därför är det inga problem att gå från bidrag till arbete. Och då påpekar Erik Dahlin:
Ungefär som att hänvisa uteliggare till Hemnet där det finns ett stort utbud av attraktiva boenden.

Jimmie Åkesson gjorde en resa genom Sverige som han kallade "En stark korvresa". Det var ett mycket uppskattat initiativ och många kom och hälsade, pratade politik och åt den starka korven enligt Jimmies berättelse på Facebook.
Se där ja, här kom en bild på vackra gula och rosa rosor. Ja, jag älskar rosor och så mycket andra blommor. Doftar de är det ett extra plus såklart.
Här kommer plötsligt en bild av hösten en vacker solig dag. Inte fel att koppla av lite mellan texterna.


Jo, apropå allt om att slöjor inte är tvingande, att barn inte behöver gifta sig och allt annat som diskuteras och blötts och stötts i religionen Islam finns detta att läsa i Islamguiden. Så läs och begrunda vad du läser. 

Bilden på Gunilla Alh och mig togs för nio år sedan i Akademibokhandeln i Kungälv när den låg på den gamla gatan. Numera ligger bokhandeln i Resecentrum, i den nya fräscha byggnaden.

Här lärde vi känna varandra och är nu mycket goda vänner. 

 

På tal om Kungälv så är det kris på Kungälvs sjukhus. Frågan jag ställer mig är: på vilka sjukhus i Sverige är det INTE kris? Och det var faktiskt kris innan pandemin tog över.  

En gång myntade någon sosse: Sverige har en vård i världsklass. Jag tror att många håller med mig om jag säger: Hade en vård i världsklass. Även om personalen sliter hjälper det inte. Det är för få händer, för låga löner och en del är dessutom inte ens utbildade för sina uppgifter.

Vad är detta för ett "konstverk" månntro? Vem har betalat för det tror du?
Jo, det sitter på väggen i Hammarkullen på Stenbocksskolan. Vad symboliserar den höjda knutna näven? Att det skall slåss? Berätta gärna för mig om du vet något mer om den här knutna näven.
Åter till extremistpartiet Miljöpartiet, som höll presskonferens i veckan om deras färdplan för klimatet. Hjälp!

Här ska du titta på Henrik Jönssons utmärkta videofilm på YT. Den säger allt!Med tanke på att extremistpartiet aldrig har några "bra" argument så lär det inhandlas tonvis med brun färg för skattepengar när det gäller Miljöpartiet.
Det enda de har att komma med är klimathysteri och att ge barnen i skolan med politiskt korrekta lärares hjälp klimatångest. Det är faktiskt skamligt!Philip Syrén på Twitter har gjort oss alla en tjänst. Han har läst de +400 motionerna som Miljöpartiet gått igenom på sin kongress, som de haft denna helg, och samlat de enda du behöver. 

Vi ska se honom som en slags Marcus Oscarsson (fast cool) som Philip skriver.
Håll till godo över vansinnespartiet.Hur många gånger användes ordet "Förbud?" Jo, närmare 100 ggr. Ordet: Legalisering?

Möjligen en gång ...

8B03 Motion inlämnad av Leon Mc Manus

Stöds av Grön Ungdom Andreas Hernbo, Johan Thunberg, Maria Petri; Olle Berglund, Sibylla Jämting, Stefan Fjellander.

De flesta vet att Sverige är det land där klyftorna ökar allra mest i västvärlden, något som inte är bra. Människor bor på gatan samtidigt som andra lever lyxliv med lyxbilar, lyxresor till Dubai och lyxhem. Det är otroligt sorgligt att vi i ett så otroligt land accepterar att människor inte har tak över huvudet, att sjukvården inte har tillräckligt med pengar eller att människor knapp har råd med hyra och mat. Men att vara solidarisk kostar pengar och när vi har gått med på att slopa värnskatten har vi en del att ta igen när det gäller finansieringsfronten. Vi har även länge tagit bort skatter på kapital som arvsskatt, förmögenhetsskatt och gåvoskatt. Genom att införa skatter på kapital hindrar man dem med mycket pengar från att tjäna pengar på att just ha pengar samtidigt som man kan finansiera hjälpandet av dem i de lägre samhällsskikten och man får då ett mer jämlikt samhälle. Att stå upp för de svaga i samhället, minska klyftor och verka för ett mer jämlikt samhälle är en solidarisk handling och något väldigt grönt. Därför tycker jag ...

Jag yrkar:
1. Att MP verkar ska för att arvsskatt införs.
2. Att MP verkar ska för att förmögenhetsskatt införs.
3. Att MP verkar ska för att fastighetsskatt införs.
4. Att MP verkar ska för att gåvoskatt införs.
5. Att MP verkar ska för att införa en skatt på marknadsvärde.

Detta är vad som står på fotot av Lilla E.    


Fattigdom kommer inte vara ett problem på måndag!Naturen föreslås ge mänskliga rättigheter"Cancerpinnarna skall endast få säljas av staten ordet "RÖKFÖRBUD" ska sättas lite överallt och rökkontrollanter tillsättas ...Det där med "ICKE-BINÄRA blir en het potatis för MP.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ja, å ena sidan krafttag mot "fettfobi" och å andra sidan krafttag mot fetma. Blir nog en kul diskussion mellan dessa två motionärer.

 Utbilda på försvarsområdet från årskurs 4 hur man motverkar cyberattacker.
Jag hoppas att alla läser den utmärkta sammanställning som Philip Syrén lagt ut på Twitter, som jag tagit skärmdump på. Det var en mycket intressant läsning av förslag som fått Marx att rodna av förtjusning.

Tack!


Kan vi lära oss något av flodhästar? Absolut!Slutar återigen som jag började, med en vacker höstbild. Den här togs för några år sedan i Stora Höga. Tyvärr så kan en bild inte återge den pampiga känslan jag fick när jag stod vid träden och tog bilden.

Tack för att du läst och vill du mig något går det bra att kommentera anonymt. Men jag undanber mig invektiv och rasistiskt beteende.

Nu önskar jag alla en underbar start på den nya veckan som har nummer 42 och det betyder att år 2021 har tio veckor kvar att leverera.


Ha det gôtt!

Ramona