Senaste teve-intervjun 2015

söndag 16 april 2017

Recension av Antikalifen III - Bort och hem igen av Mohamed (Eddie) Omar

Mohamed (Eddie) Omar har gjort en lång resa.

Inte med tåg, båt eller flyg utan en inre resa som få av oss har gjort och förhoppningsvis inte heller kommer att behöva göra.

Från att ha varit vanlig svensk kille med sökande blick blev han islamist och vandrade runt i ett mörker i många år innan han återigen fann ljuset i att vara svensk.

Boken Antikalifen är inte tjock, bara 71 sidor, men hellre en tunn mycket intressant bok än en tjock med bokfylla.

Mohamed, som numera kallar sig för Eddie, fick tidigt en styvfar som var muslim, men det visste han inte om. Och när styvfaderns mor var på besök fick de inte äta fläsk och han förstod inte varför, och som han skriver: "Pappa var inte det minsta religiös. Det var istället min mor som stod för det religiösa inslaget i vårt familjeliv."
Och som ung kille fick Eddie reda på att hans styvfar inte var hans pappa, och sedan började resan ...

Islam är en religion, men inte alls som de andra världsreligionerna. Förutom de religiösa inslagen finns den starka ideologin och det politiska styrandet. Allt det här fick Eddie uppleva och lära sig om.

På de 71 sidorna finns kärleken till det svenska och poeter och framförallt Eddies kärlek till livet.

Jag tycker att alla som är intresserade av att vilja veta mer om hur Islam på sina håll praktiseras i Sverige ska köpa boken och det gör du lättast direkt av Eddie. Du swishar och han okejar, sedan har du boken i brevlådan några dagar senare.
Här får du kontakt med Eddie på Facebook!  


Ramona