Senaste teve-intervjun 2015

fredag 11 september 2009

Köttfärslimpa á la Ramona kan de va nåt?

Ja, där stod jag och glodde in i kylen. Egentligen hade jag redan förberett kycklingfileér, som låg i marinad men så fick jag syn på nötfärsen, 400 gram.Kollade datumet, ja jävlars den 11 september var bäst före dag. Ska jag göra köttbullar? Pannbiff? Nej, fan det är så jobbigt!


Då kom jag på det, jag gör en köttfärslimpa. Fram med brödformen. Stor plastskål. Vad ska jag ha mera?Tre scharlottenlökar, hackade och brynta i olja, thai chilisås, flytande honung, rejält med Aromat och lite salt och peppar. Hällde det i plastskålen, plus ett helt rått ägg,( nä inte med skalet på) röra om. Ah, jag har en fryst bit Kvibille ädelost, in i mikron, hackade den och ner i smeten. Nåt mer kanske? Javisst, hade en liten burk med blandade fruktbitar i med den och saften och röra om. Smöra brödformen, jajamensan med olja och låta ströbrödet dansa runt i formen.På med ugnen 180 grader, in med nötfärslimpan i en timma, när det gått 45 minuter tog jag ut den och strödde över riven ost, (något jag alltid har i frysen genom att jag sparar ostskalkar och sedan river dem i hushållsmaskinen och häller det i fryspåsar) sedan in med formen i ytterligare i 15 minuter. Om den var god? Ja, jädrar i min låda! Den var faktiskt det!
Nu har Mord i Skärhamn gått förbi Iskall hämnd och ligger på en 4:e plats på tio i topplistan som mest lånade e-bok på Sveriges bibliotek. Elib.se Tusen miljoners tack till alla som puttade in mig där.

Även Iskall hämnd är utlagd på TPB och allt tack vare en omtänksam och fantastiskt personlighet som heter Magnus Engblom som är ett geni. Tusen och åter tusen tack!


Här kan du ladda ner Första boken i serien om Greger Thulin. Den boken heter Dyrbar kärlek

Du som inte vill ladda ner via The Pirate Bay kan ladda ner HÄR istället.


Vill du veta mer om i vilken form böckerna finns och vad de handlar om klicka på varje titel eller också kan du gå upp på höger sida av bloggen och provläsa : Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och självbiografin Älskling, vi blir...


Ja, en smacklig fredag dårå!
Ramona

Hallå! Är det polisen? Kan ni komma till...Hallå! Kan du koppla mig till polisen? Kan ni komma hit det pågår ett inbrott!


"Ja, det beror på."

"Beror på vadå?"

"Är du försäkrad?"


Tänk för ett ögonblick att detta skulle bli sanning. I USA saknar 49 miljoner människor en sjukförsäkring. Där finns det inte

förebyggande vård. Skulle du däremot segna ner på gatan kommer ambulansen och du får akutvård.


Jag fattar inte att amerikarna inte begriper nyttan av att hjälpa de svaga. Alla kan ju när som helst bli allvarligt sjuk oavsett om du har pengar eller ej.


Svensk sjukvård är inte heller en höjdare i alla lägen. Bemanningsföretagen tar 170 000 kronor i månaden per läkare som hyrs ut. Vore det inte bättre att locka till sig läkare till landsbygden och ge dem en saftig lön med kravet att de ska stanna i minst fem år?