Senaste teve-intervjun 2015

lördag 20 februari 2010

Krönikör Ulf Nilsons recension av När mardrömmen blev sann, Glenn Forrestgate.

"När mardrömmen blev sann" tar upp oerhört intressanta frågor. Den intressantaste är kanske varför rättvisan (den så kallade) så uppenbart diskriminerar mot män. Jag vill inte påstå att jag får något exakt svar - det kanske inte finns något - men frågeställningen sig själv ger anledning till intressanta funderingar.
Viktigare är naturligtvis ändå beskrivningen av psykvården. Den stärker misstankar jag länge haft. Nämligen att någon egentlig VÅRD inte existerar. De av våra minsta och svagaste bröder och systrar vi kallar psykskjuka placerar vi ut på diverse soptippar. Sen glömmer vi dem. Det är för hemskt - alla borde läsa den här boken.
Bästa hälsningar - Ulf

Tack Ulf.
Ramona

Catrine de Costa är otvivelaktigt mördad, frågan är av vem och varför?

Jag har själv ett märkligt minne av den här rättegången.

Det stod att läsa i någon tidning, eller om de berättade om det på nyheterna, vilket minns jag inte, men det påstods att den 17 månader lilla flickan, dotter till allmänläkaren, ska ha sett hur Catrines huvud ramlade ner i en papperskorg.

Detta eftersom det påstods att obducenten och allmänläkaren tillsammans styckat Catrines kropp. Nu i efterhand, när jag läst in mig en aning på ämnet, förefaller det mig fullkomligt osannolikt att två, för varandra i det närmaste främmande, personer skulle begå en sådan handling.

Än idag minns jag också att jag tyckte uttalandet av en 17 månaders baby,om huvudet i papperskorgen både var makabert och osannlikt. Allmänläkarens dåvarande hustru påstod också att det lilla barnet ska ha berättat av hon blivit sexuellt utnyttjad av sin pappa, vilket också verkar vara rena rama fantasierna. Stackars den flickan som idag snart är tjugo år. Undra just hur hennes mamma tänkte, när hon förstörde dotterns liv?

Eftersom det i dagarna kom upp en intressant artikel på Newsmill av Bam Björling, återuppväcktes mitt intresse för mordet.

Det har skrivits böcker, som påstår att obducenten och allmänläkaren är skyldiga och böcker om att de är oskyldiga.

Jag har sällan sett så mycket traverklamp av de poliser som hade hand om ärendet. Om detta berodde på okunskap eller revirpinkande kan jag inte uttala mig om. Däremot hittade jag en ypperligt intressant artikel, som alla som är intresserade av fallet borde läsa.
Artikeln är skriven av J.P Roos och återfinns här.

Jeja Pekka Roos är professor i socialpolitik i Finland

En del spekulerar i att det kunde ha varit en man, kallad "Slaktaren" som tidigare dömts för styckmord:

Styckmordet på Catrine da Costa 1984 är ett av Sveriges mest uppmärksammade mordfall. Dagen efter att Catrine da Costas styckade kropp hittades fick polisen ett tips om en tidigare dömd styckmördare, Stanislaw Gonerka. Mannen hade inget alibi för mordet. Men utredningen mot Gonerka kom i stå och fokuserade i stället på två läkare i 30-årsåldern som kom att bli ökända inför hela Sverige. Artikeln är från Nyheter24, som du kan läsa i sin helhet om du klickar här .

Som jag ser det kunde det ha varit Stanislaw, men det kan också ha varit någon högt uppsatt person, som beställde mordet av honom. För vad som inte borde vara obekant för någon, är att rika mäktiga män, utför bestialiska saker enbart för att de kan. Och att rika mäktiga män är exakt lika perversa i sina sexuella behov som vanliga männsikor, kanske ibland till och med mer, på grund av sina pskypopatiska drag.


Kända psykopater

Vincent Carlsson, bedragare
Peter Fransson, allmän bluffare
Helge Fossmo, pastor i Knutby
Josef Fritzl, familjemonster
Ingela Jansson, nutida bedragare
Jonas Lundén, bedragare på rymmen
Clark Olofson, bankrånare
Tony Olsson, polismördare
”Raskenstam”, Anders Gustav Eriksson, filmad kvinnokarl
”Doktor Bluff”, Leif Arne Sjögren, bedragare
Lars-Inge Svartenbrandt (Lars Ferm), notorisk fängelsekund
Juha Valjakkala, familjemördare
Hans Viklund, bedragare
Tommy Zethraeus, Stureplansmördare
I filmens värld finns också många, inte minst Hannibal Lecter.

Som sagt Catrine da Costa är mördad men frågan kvarstår: Av vem och varför!

Ramona Fransson


Har du en läsplatta? Då kan du låna eller köpa mina e-böcker, som har börjat bli riktigt poppis. Jätttekul! här på Elib.se

Nedan kan du klicka dig fram till näthandlares erbjudande av mina samtliga böcker:

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Västkusten har blivit det nya Norrland!

När jag ser mig omkring, ser allt det vita, är min tanke: Hur i helvete ska det se ut när det smälter?

Kommer vi att spolas bort? Att inte marken, med tanke på minst en meter stenhård tjäle, kan ta emot all väta är solklart. På tal om sol, den försöker bryta sig igenom just nu. Om en stund ska jag och Lina pulsa oss genom snön, får väl hålla kollen på henne så att hon inte försvinner!Har du en läsplatta? Då kan du låna eller köpa mina e-böcker, som har börjat bli riktigt poppis. Jätttekul! här på Elib.se

Nedan kan du klicka dig fram till näthandlares erbjudande av mina samtliga böcker:

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Ha en skön lördag!
Ramona