Senaste teve-intervjun 2015

tisdag 3 november 2009

Är detta "rasistiska" uttalanden eller är de bara fakta?


Är det så, är det så, som Sverker brukar säga?
Att vi inte vill se, prata eller lyssna? Det finns en blogg som skrivs av "miggor". Vad är miggor? Det är människor som arbetar på migrationsverket. Det är människor som varje dag ska utföra det som politiker bestämt.


Det är vänsterpartister, miljöpartister, socialdemokrater, centerpartister, folkpartister, kristdemokrater och moderater som har skrivit lagarna och det är tjänstemän och kvinnor som arbetar på migrationsverket som skall hålla sig till lagarna.
Här nedan följer ett kopierat stycke från bloggen av miggorna:


Jag läste just texten om asylsökande som får barn med svenska medborgare eller personer med PUT (permanent uppehållstillstånd). Jag sitter själv med såna ärenden och har skrivit beslut i ett flertal.


För oss i Sverige är detta agerande otänkbart, för oss är barn ett mål, för dessa människor ett medel. Jag säger inte att alla asylsökande som skaffar barn gör det med en baktanke, men i de fall man senare önskar återförenas med sin familj, som befinner sig i hemlandet, så är det ganska uppenbart.


Märkligt nog så har alla de fallen det gemensamt, att den sedan flera år ”försvunna” familjen påträffas strax efter att personen i Sverige fått sitt barn och därefter ett PUT på anknytning till barnet. Det ”svenska” barnet ingår givetvis inte i den ”nygamla” gemenskapen, utan får växa upp med en ensamstående mor. (Det är ytterst sällan kvinnor som agerar på detta vis, jag har aldrig stött på något uppenbart fall.)


Är detta i linje med GDs (generaldrektörens) Vision*? Vi ska nämligen alltid bevilja tillstånd i sådana här fall. det är fruktansvärt cyniskt och upprörande. Jag kan faktiskt inte låta bli att samtidigt undra hur kvinnorna som skaffar barn med asylsökande tänker, varför har de så bråttom? Borde man inte känna personen man skaffar barn med lite bättre, särskilt under dessa omständigheterna? De som kommer i kläm är ju barnen, hur ska de må när det senare i livet kommer fram varför de blev till? Den frågan får vi nog tyvärr svar på om några år, när de här barnen vuxit upp. SLUT CITATJag tycker att det är dags att ta fram mer än en bild av flyktingfrågan. Det verkar som att det är stört omöjligt att diskutera den här frågan på ett nyanserat och faktabaserat sätt.Det är synd om alla som inte får stanna! Alla måste få stanna! De kommer inte till Sverige om de inte är dödshotade!
Dessa ovanstående meningar är några av alla falska påståenden som man ofta hör politiker oavsett partitillhörighet haspla ur sig. Vad som aldrig nämns är ordet "pengar".


Det är väl ändå ingen som vill påstå att det inte kostar pengar? När politiker skär ner på matkvalitén, barnomsorgen, äldrevården, lärartjänster, sjuksköterskor eller annan personal ( det står aldrig en arbetslös politiker i kön på a-kassan, bara så du vet) handlar det alltid om pengar. Det är för dyrt med hemlagad mat! Vi måste se om vårt hus! Ja, de flesta vet hur det låter.Men när det kommer till asyl och flyktingfrågorna pratar vi ALDRIG pengar eller kostnader. Nej, då är det alltid en tillgång med invandringen eller flyktingar. Tänk på att vi har en åldrande befolkning och då behöver vi folk som ska ta hand om dem, säger var och varannan politiker som ett mantra.


Den meningen stämmer illa med att samtidigt dra ner på sjukvårdspersonal inom, ja just det, åldringsvården!


Jag rekommenderar samtliga journalister som arbetar med frågor inom migrationsområdet att för en gångs skull nyanserat och utan personliga känslor återge vad som händer i Sverige. Sluta med att få oss att framstå som skurkar som inte vill människor väl. Sluta med att säga att Sverige är ett känslokallt land som inte vill att människor ska må bra. Det är lögner hela vägen!!!


Vi kan inte ta emot hela världens fattigdom, krig, motsättningar, svält och klimatproblem, även om vi skulle vilja. Var realistiska och se världen som den plats den är: Orättvis!Twist and schout!


Ramona
Vill du koppla av med en bok en stund läsa eller lyssna? Ladda ner deckarna Dyrbar kärlek, Iskall hämnd och Mord i Skärhamn som ljudböcker GRATIS och LAGLIGT på The Pirate Bay.

Böckerna finns att låna som e-böcker, pocket eller inbunden på Sveriges samtliga bibliotek och naturligtvis även att köpa hos en bokhandlare nära dig. Läs mer om böckerna här.

Livet i Fagervik, serien i SVT 1 som inte ens kan stava till...

Livet i Fagervik, serien i SVT 1 som inte ens kan stava till action och det är så ini helsicke underbart!

Från det första avsnittet har jag legat i soffan och njutit av varje minut. Och då menar jag verkligen varje minut.

Annika ( Maria Sid) och Johan (Henrik Johansson) har huvudrollerna och spelar med den äran. Annika gestaltar en ensamstående mamma som vill framåt och kämpar. Johan den nye juristen som tar över pappas inarbetade praktik och som känt underlägsenhet gentemot pappan.

Johan och Annika blir kära i varandra men det har uppstått ett litet (stort) problem. Johan vill ha barn och Annika som är tio år äldre och redan har en vuxen dotter, vill först ha göra klart sin utbildning innan det planeras för nya barn. Spännande att få följa manusförfattarnas tankar kring det problemet.

En idé som jag fick var att tänk om Johan och Annika inte hittar tillbaka till varandra, (de arbetar tillsammans på juristbyrån) Johan hittar en annan yngre kvinna, de gifter sig, men innerst inne älskar Johan fortfarande Annika men ljudet av små barnafötter hägrar. Men med den nya unga frun blir det inte heller barn. Tänk om det visar sig att Johan är steril, eller att den nya frun är det. Ja, som sagt det var bara en idé jag fick, sno den gärna!

Serien tar upp små vardagliga problem på ett sätt som alla känner igen sig i. Alla åldrar är involverade och har sitt utrymme. Samtliga inblandade i den här serien ska sträcka på sig för jag har saknat en serie med djup utan att behöva ramla ner i brunnen och drunkna.

Här är den: Livet i Fagervik får mig att i fyrtiofem minuter vila hjärnan, inte känna ett uns av rädsla, inte hålla för öronen utan enbart njuta, fnittra och andas lugnt. Se den!

Den går på måndagar klockan 20.00 i SVT 1 och för dig med dator kan man se den när man vill på SVT Play. Själv föredrar jag TV:n och soffan.

Tjobaling
Ramona


Vill du koppla av med en bok en stund läsa eller lyssna? Ladda ner deckarna Dyrbar kärlek, Iskall hämnd och Mord i Skärhamn som ljudböcker GRATIS och LAGLIGT på The Pirate Bay.

Böckerna finns att låna som e-böcker, pocket eller inbunden på Sveriges samtliga bibliotek och naturligtvis även att köpa hos en bokhandlare nära dig. Läs mer om böckerna här.

Ha en bra tisdag!