Senaste teve-intervjun 2015

lördag 15 augusti 2015

Anneli Hulthén är ansvarig för Göteborgs kommun och du gör ett uruselt jobb! Avgå! Och så kom svaret!!!!! NU ÄR DET STÄDAT OCH HELA BUSKAGET AVLÄGSNAT! TOPPEN!

Göteborg är min stad Anneli Hulthén och du har ansvaret. Men du klarar helt uppenbart inte av det. För mina skattepengar, och andras, får du ett arvode som försörjer dig till din död och då förväntar jag mig att du sköter ditt jobb!

De första fyra fotografierna är från Marklandsgatan i Högsbo. I buskage döljer sig högar av skräp, vilka är en sanitär olägenhet. Jag är övertygad om att det ser likadant ut i hundratals, kanske tusentals, buskage runt om i Göteborg. När jag kom till området kring Marklandsgatan var jag tolv år, och att det de sista tio åren försämrats å det grövsta är jag inte ensam om att tycka.

Du kan ju ta din cykel och ta några varv på cykelbanorna. Ta gärna med dig dina tjänstemän på de olika avdelningarna som Trafik- och Park- och naturförvaltningen också. Jag har också varit i kontakt med dessa inrättningar och där fått veta att det inte finns resurser till fler papperskorgar. Fint Anneli! Bra jobbat! ( Ironi om du nu inte förstod det)Jag tog kontakt med Park- och naturförvaltningen för att få någon att regelbundet städa vid Pizzerian Lepanto, Marklandsgatan 1, och det har hänt en gång, utan att någon ansvarig visste varför det hände! Detta vet jag eftersom jag pratade med killen, som förresten var mycket trevlig ...  Men nu är det lika skitigt i området igen! Och här är svaret jag fick per mejl:
Hej!

Vad bra att det blev städat!  Du kan kontakta mig när det gäller papperskorgar.  Jag förvaltar inte all mark men jag kan i så fall skicka vidare till rätt person i kommunen.

Jag vill bara att du har med dig att vi anser att det finns för många papperskorgar på flera platser i staden. Vi kommer inte köpa in några nya men vi kan omfördela i så fall.

Jaha ... det finns för många papperskorgar ... så varför inte placera dem på andra ställen där inga finns, vilka är ganska många platser, som jag också har upplyst er om?
I dagarna är det återigen Way Out West, säkert trevligt för väldigt många och Slottsskogen städas varje dag. Men varför städas inte i områdena runt omkring? Besökarna är ju inte inlåsta på WOW, och alla är definitivt inte vegetarianer, som är festivalens smarta PR-trick gentemot kommunens frälsta skara.

 
                                                                             

Sloganen: Håll Sverige rent är en stiftelse, där kommuninvånare uppmanas att bli medlemmar och därmed får den pengar för att ex antal ggr per år samla människor att städa. Ett arbete som borde göras varje dag året runt, och borde betalas av våra skattemedel, som alltför ofta försvinner till saker som vi skattebetalare inte har en chans att påverka. Politiker har för vana att glatt dela ut våra pengar till all möjlig och omöjlig dynga och dessutom gör de detta utan att behöva ta ansvar för en enda felaktig utdelad krona! 

Nej du Anneli, om du hade varit boss för ett privat företag och skött ditt arbete lika illa hade du fått se dig om efter ett nytt jobb, vilket jag hoppas ska ske inom en snar framtid.

Med vänlig hälsning

Ramona Fransson
Författare


Och så kom svaret ...Ramona Fransson!

"Du har kontaktat park- och naturförvaltningen angående :  Städning, Marklandsgatan

Hej!
Annelie Hultén har bett mig att svara på din fråga om städning.
Park- och naturförvaltningen har bland annat som uppdrag att städa stadens parker och grönområden så ofta som de bedömer att det behövs för att området ska upplevas rent och snyggt. En viktig faktor som avgör hur ofta en plats städas är hur välbesökt den är.

Hur ofta park- och naturförvaltningen städar en park kan variera från varje dag på välbesökta platser, till 4 gånger per år på platser som inte används så ofta.
Ibland förekommer nedskräpning.

Det händer att platser skräpas ner mellan städbesöken, detta felanmäls ofta till stadens kontaktcenter. Då får Park och naturförvaltningen möjlighet att städa extra eller eventuellt ändra städ intervall, du är välkommen att kontakta kontaktcenter via tel 365 0000 eller goteborg@goteborg.se <mailto:goteborg@goteborg.se>. " Slut citat.

Med andra ord händer ingenting ... Göteborg kommer att förbli den skitiga och osanitära stad som den blivit och ännu sämre lär det bli!

JO NU HAR DET HÄNT! HELA BUSKAGET ÄR AVLÄGSNAT OCH ALLT SKRÄP ÄR BORTA!

Tack för det! Nu är det bara resten kvar och det är Marklandsgatans hållplats riktning Frölunda Torg. Det buskaget använder en del som toalett, så det gäller att ha handskar och munskydd på sig! Papperskorgarna på Marklandsgatans hållplats i båda riktningarna är överfyllda! Dags för tömning!

Tackar på förhand!


Ramona