Senaste teve-intervjun 2015

måndag 3 augusti 2009

Elib företaget som förvandlar pappersböcker till E-böcker.

Bilden är på Clara Nyström som är barnbibliotekarie i Åtvidaberg. (Hoppas du inte misstycker jag tycker bilden är så fin)

Vad har hon i handen? Ja, du har rätt det är en läsplatta. Vem hade kunnat tro detta för bara tio år sedan?

Men faktum är att läsplattan inte bara är till för barn. En bra anledningen att använda den om man läser mycket är vår natur. Helt plötsligt behöver du inte papper för att trycka upp en bok som ska läsas.

På läsplattan kan du dessutom välja storlek på texten.

Oavsett hur många sidor en bok än har väger den aldrig mer än läsplattan. Schickt eller hur?

Borde vara något för alla som går i skolan! Tänk att slippa bära alla tunga böcker. Glömt läxboken hemma? Tanka ner den från bibban!

För närvarande är E-böcker mest populära på Sveriges bibliotek.

Själv ligger jag och nafsar Thomas Bodström i hasorna på Topplistan av populäraste E-böcker. Men jag har ändå ett försprång. Två av mina fem titlar ligger på 12:e respektive 14:e plats. Idealisten på en 11:e. Så huka dig Bodström här kommer jag!


Klickar du på bilderna blir de läsbara!
E-böcker på Elib just nu finns två av mina deckare ute och det är Dyrbar kärlek och Iskall hämnd. De andra titlarna Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och min självbiografi Älskling, vi blir... är på gång.

Du kan tanka ner Dyrbar kärlek från The Pirate Bay, gratis och lagligt! Iskall hämnd är under arbete. Jag är på sidan 70 av 254.


Vill du veta mer om i vilken form böckerna finns och vad de handlar om klicka på varje titel: Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och självbiografin Älskling, vi blir...

Ha de gott!
Ramona

Försäkringsbolag kan spara miljoner!

Hur många har inte gigantiska träd intill sina hus? Vad händer varje år? Jo, vi får stormar eller så kommer det en lite käck trombon virvlande.

I sådana fall är det inte alls ovanligt att träd höga som höghus brakar rakt över friggebodar, bilar eller boningshus. Ojdå!

Nu undrar jag vad är det som gör att människor inte fattar att de inte behöver ha ett eller flera vrålhöga träd i närheten av sina bostäder?

Visst jag vet att det finns de som vill skada grannens/arnas utsikt och därmed jävlas. Det är därför det bland annat finns ett program som heter "Grannfejden". Och det är här försäkringsbolagen i Sverige dels kan göra stora besparingar och dels vara till hjälp.

På huset finns det något som heter taknocken och om man har ett träd i höjd med taknocken får man inte bara insynsskydd utan framförallt kan inte trädet/en skada huset. Risken att de ska blåsa omkull om de är i den storleken är minimal.

Nu till hur försäkringsbolagen kan tjäna på detta! Om det skulle stå i villkoren för husförsäkringar att man ENBART får lov att ha träd i nockhöjd och därmed godkänns eventuella skador i samband med stormar, såsom kringflygande föremål m.m. MEN om det är så att du som husägare har träd i höjd ÖVER taknocken blir det inga försäkringspengar. Har trädet mosat ditt hus, sorry! Du får vränga lädret själv.

Det kommer att bli många sura miner på dem som inte längre kan jävlas med sina grannar, men det kommer bli många fler som blir glada. Och för de som inte vill såga ner sina träd blir det som sagt besparingar från försäkringsbolagens sida, vilket i förlängningen kan betyda sänkta premier för andra.

P.s Nu är jag på sidan 70 av 254 i Iskall hämnd.D.sE-böcker är också en ny bokform och på Elib finns just nu två, Dyrbar kärlek och Iskall hämnd. De andra titlarna är på gång.


Vill du veta mer om i vilken form böckerna finns och vad de handlar om klicka på varje titel: Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och självbiografin Älskling, vi blir...Många tallar små kan bli bättre grannsämja då!

Ramona