Senaste teve-intervjun 2015

söndag 16 augusti 2009

Är detta ett kliv framåt i Sverige ur ett kvinnligt perspektiv?Plagget till vänster kallas niqab och det andra är burka.

Muslimska kvinnor bär detta frivilligt men även under tvång.
Detta trots att många så kallade Islam-kännare hela tiden envist påstår att det inte står ett ord om tvång i koranen.

Oavsett om det är ett påbud från koranen eller inte ryser jag när jag ser dem. För mig är detta ett jättekliv bakåt i allt som stavas kvinnliga fri-och rättigheter.

Varför är detta inget som vare sig Mona Sahlin, Maud Olofsson, Åsa Linderborg eller för den delen manliga politiker vågar ta upp till diskussion.

I Sverige ska det råda religionsfrihet, människor från vissa länder har en annan kultur. Jaha, så om det dyker upp en religion där aga är tillåtet, eller våldtäkt på fru och barn, eller giftermål med tolvåringar ska vi säga: Visst det är okej i Sverige. Här ställer vi inga krav what so ever. Lev ut bara!
Mona Sahlin stod i talarstolen häromdagen och lovade att om sossarna skulle få komma till regerings-köttgrytan nästa år kommer det en lag som ger kvinnor rätt att sitta i styrelser genom kvotering. Gäller det kvinnor i niqab och burka också? Jag skulle vilja sitta med vid ett styrelsemöte där kvinnor iklädda dessa plagg bestämmer om hur företaget ska skötas. Hur ska man veta vid nästa styrelsemöte att det sitter samma kvinna vid bordet?

Häromdagen fick Lars Ohly stormande applåder av sina åhörare när han kallade Israel för skurkstat. Ja, det är måhända så att Israels demokratiskt valda regering inte har ett förstånd värd namnet men varför inte kalla Iran, Nordkorea, Yemen, Afghanistan och andra länder där kvinnor är graderade till andra klassens medborgare för just vad de är :Skurkstater! Länder där kvinnor och även män stenas till döds.

Som nu i till exempel Gaza-remsan vill det omänskliga och tokiga Hamas införa sharialagar. Tjusigt! Men just nu är de väl upptagna med att skjuta ihjäl sina egna, en ny galenpannegrupp som vill införa ännu fler strängare lagar särskilt för kvinnor.

Jag vill i alla fall vara tydlig med vad jag tycker och jag vill inte se kvinnor utstyrda i dessa, i mina ögon, kvinnoförnedrande kläder.


Nu kan du lugnt och stilla ladda ner Dyrbar kärlek från The Pirate Bay, gratis och lagligt! Iskall hämnd är under arbete och kommer ut som ljudbok inom kort.

Vill du veta mer om i vilken form böckerna finns och vad de handlar om klicka på varje titel: Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och självbiografin Älskling, vi blir...

Ha en fri och skön söndag!
Ramona