Senaste teve-intervjun 2015

torsdag 26 maj 2011

Sorg förändrar oss, vi vet bara inte hur!

I går kväll kände jag mig orolig. Thommy hade gått och lagt sig när klockan var 21.30 och det var lite tidigt. Vi har precis skaffat oss Telia Digital TV och med det paketet fick vi 10 gratisfilmer, vilket jag gärna vill utnyttja som den filmgalning jag är. Jag bestämde mig för att koppla bort mina tankar med en film!

Problemet är bara att på filmmenyn ser jag enbart titlarna, som går i bokstavsordning och klickar jag på en får jag fram en kort berättelse. Jag hittade inte varifrån filmen är och i min numera åldriga värld gillar jag inte riktigt de amerikanska, utan föredrar de brittiska eller australiensiska, eftersom de har fler kvinnliga skådespelerskor med rynkor!

Och igår fick jag in en fullträff. En brittisk film, ett drama. Vilket skådespel! En ung kvinna är gift med en man som är bombexpert inom polisen. Gemensamt har de en fyraårig son. Maken mår pyton i sitt jobb, men berättar inget. De bor i ett miljonprogram och den unga kvinnan är ensam i sitt äktenskap. Maken och sonen går på en fotbollsmatch och samtidigt har den unga kvinnan flörtat med en granne. Grannen är journalist och blir förälskad. När terrordådet utförs händer det i direktsändning och samtidigt ligger journalisten i soffan med kvinnan i hennes hem. I terrordådet omkommer maken och sonen. Filmen är psykologisk, känslosam och verklighetstrogen ända till slutet och en mening som etsade sig fast i mitt minne var: Sorg förändrar oss, vi vet bara inte hur! Och så rätt den är! För det är precis vad sorgen gör, förändrar. Ibland kan den kasta ner oss i de mörkaste hål, men genom olika livsprocesser kravlar vi oss upp. Men vilka vi är när vi kommer upp ur sorggropen är inte kanske alltid vad vi önskat eller hoppats på. Det är gåtan med sorgen, som de flesta av oss någon gång tvingas gå igenom. En del av ett liv som vi trots allt älskar!

Ramona


"När mardrömmen blev sann" av Glenn Forrestgate till specialpris på Adlibris


"Grattis, du ska bli pappa"  Adlibris    Bokus  CDON

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet  och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare.

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.

Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt 
Load2hear.
Mobook
Storytel