Senaste teve-intervjun 2015

torsdag 1 mars 2012

Kärleksroman eller deckare?

Kärleksroman eller deckare? Ja, det är en av de stora frågorna många förlag brottas med.

Det så kallade "svenska deckarundret" är på väg ut, påstås från vissa experter. Vad menas med det? Jag är inte heller säker, men jag tror att det handlar om att det är svårare att sälja in svenska deckare utomlands.

Jag har aldrig, från det att jag började läsa deckare, tröttnat på deckare, men å andra sidan läser jag också gärna kärleksromaner. Är detta en knivig fråga?

Hm...jag har varit inne på att jag skulle skriva en kärleksroman, men så dyker det upp något annat i huvudet och vips är jag tillbaka till deckarna. Och om jag skulle skriva en kärleksroman, i vilken tidsperiod ska den utspela sig? På 1900-talet och fram till idag? Var? I Sverige eller Norden? I fantasiland? Jag är mest förtjust i engelska romaner, som utspelar sig i slott och i början på 1900-talet, som Herrskap & Tjänstefolk eller Downtown Abbey. Men jag är säker på att en engelsk författare är mycket bättre på sitt eget lands historia än jag.

Deckarna jag skriver utspelar sig i nutid och jag  tycker om att slå ner på det som jag upplever orättvist i dagens samhälle. Intriger, mord och polisundersökningar tycker jag alltid är lika spännande.

Det finns redan många deckarförfattare som blandar historia och nutid och de är jättepoppis.

Det enda jag vet är, att jag måste skriva annars tynar jag bort...Ja, vi får väl se vad det blir av´et!

RamonaGrattis, du ska bli pappa!

Adlibris
Bokus
CDON
Bokia internethandel


"När mardrömmen blev sann" av Glenn Forrestgate på Adlibris

"Grattis, du ska bli pappa" Adlibris Bokus CDON (planering pågår inför andra upplagan, första börjar ta slut! Kallas succé!)

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare. (Gillar du inte göteborsk dialekt ska du inte lyssna!)

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.
Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Dito
Muntligt
Load2hear.
Mobook
Storytel