Senaste teve-intervjun 2015

lördag 23 januari 2010

Bokhora är namnet på en hemsida. Är det okej?


Hur tänkte de fem unga tjejerna när de startade sin sida? Bokhora? Vad vill de ha sagt med ordet?

Att boken är en hora som säljs för pengar? Tja, den är ju till salu om du vill ha den i bokhyllan, men å andra sidan kan du låna den på biblioteken och då är den gratis och en hora är som bekant inte gratis.

Eller var tanken bakom ordet "hora" att det skulle locka till sig "letare" som egentligen är ute efter helt andra saker än böcker och därmed höja besökstatistiken? För alla som är aningen bekanta med sökmotorer vet att ord med sexuella anspelningar är de ord som söks mest.

Och i förlängningen, ( nu pratar vi inte snoppar) är det naturligtvis besökstatistiken som betalar för reklamplatsen. Hm, är dessa fem tjejer med hemsidan "bokhora" smarta eller dumma?
Oavsett så har jag inte hört eller sett ett enda ord från den (rabiata) eller ens normala feministiska rörelsen. Här har de inte opponerat sig och det kanske beror på ordet "bok" i början. Men för mig är ordet "hora" allt annat än positivt, men enligt wikipedia är ordet från rumänskan och är en dans.

Men enligt Svensk Ordbok är ordet hora: kvinna som mot betalning (yrkesmässigt) har sexuellt umgänge med män äv. syn. prostituerad. nedsättande. kan verka stötande. äv allmännare sexuellt vidlyftig kvinna. särsk. i mäns språk.

Min slutsats om hemsidans ordval är att de ville ha uppmärksamhet och det fick de. Men frågan kvarstår, är det okej att kalla en hemsida för hora, bara man väljer ordet bok framför? Speglar detta vår syn på samhället?

Är allt okej bara man får uppmärksamhet och tjänar pengar på det? Om så är fallet tycker jag att vi med omedelbar verkan upphäver lagen om förbud av horköp och genast inrättar privata, kooperativa, kommunala och/eller statliga bordeller!

Vad tycker du?

Undrar

RamonaREKLAM för mina böcker...

Här kan du köpa mina fyra pocket till ett pangerbjudande fyra pockets för 119:- inkl.frakt


Från Elib kan du klicka till dig ditt bibliotek var du än befinner dig och låna alla mina böcker som elektroniska (e-böcker). Ladda ner dem till din dator, mobil eller om du har en läsplatta, alldeles gratis!

Nedan kan du klicka dig fram till näthandlares erbjudande av mina samtliga böcker:

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Flyr somalier till Sverige på grund av klimatet?

Merith Wager har en hemsida som jag tycker alla borde besöka och främst bestämmande politiker.

En del är idioter nog att kalla henne rasist, men så är det alltid när man bara glor på en sida av en kub istället för att se alla sidorna.

I Sverige har vi inte särskilt många somalier, c:a 20 000 varav de flesta bor i storstäderna.

Men vad som borde ändras i lagen om PUT (Permanent uppehållstillstånd) står att läsa på Merith Wagers hemsida skrivet av en migga (en person som arbetar på immigrationsmyndigheten)

Att hjälpa människor undan krig och förstörelse är behjärtansvärt och nödvändigt, men vad som aldrig kommer att bli acceptabelt är om människor systematiskt utnyttjar ett generöst system.

Politiker är skiträdda för att diskutera invandrings och asylpolitiken, allt för att av media slippa bli utpekade som rasister. Ingen ha väl glömt valstugereportaget av Janne Josefsson?

Men faktum kvarstår, vi kan inte å ena sidan säga att det måste dras ner på pensionärernas löner, att skolor, sjukvård och äldreomsorg ska få mindre personal, samtidigt som vi påstår att Sverige är ett rikt land och därför kan vi utan problem ta emot alla som vill komma hit.

Politikerna har bestämt hur immigrationslagen ska se ut och kräver att tjänstemännen/kvinnorna följer den och inte själva börjar agera hipp som happ. De människor som kommer till Sverige från andra sidan jordklotet, oftast med hjälp av människosmugglare som tjänar klöver på detta, skall alltid ha rätten att söka asyl men det är inte alltid detsamma som att få rätten till asyl.

All media som ständigt kikar in här och läser min blogg, ni är alltid välkomna, borde också läsa Merith Wagers sida och vidarebefordra dess innehåll till politikerna. För om vi inte får en flykting-och invandringspolitik som känns rättvis för större delen av befolkningen i Sverige, dröjer det kanske inte länge förrän trampet av svarta högskaftade stövlar börjar marschera på våra gator igen. Vem vill ha det? Inte jag i alla fall!


REKLAM för mina böcker...

Här kan du köpa mina fyra pocket till ett pangerbjudande fyra pockets för 119:- inkl.frakt


Från Elib kan du klicka till dig ditt bibliotek var du än befinner dig och låna alla mina böcker som elektroniska (e-böcker). Ladda ner dem till din dator, mobil eller om du har en läsplatta, alldeles gratis!

Nedan kan du klicka dig fram till näthandlares erbjudande av mina samtliga böcker:

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON


Jag önskar Er alla tur på spellördagen!

Själv har jag två enkelrader på Lotto med joker
båda dragningarna.

Ramona