Senaste teve-intervjun 2015

lördag 5 november 2011

Surdegsbröd! Nä, det var inte gott, sa jag och trodde jag prövat allt!

Det här brödet har jag ätit de senaste åren och älskar dess smak!

När surdegsbrödet introducerades som en "trend" i Sverige var jag inte sen att testa. Jag älskar nästan alla nyheter. Men vid köp av två olika surdegsbröd, vid två olika tillfällen, blev jag kolossalt besviken och tänkte, att jaha då var det väl inget för mig!

På Almö livs har de som många andra ICA butiker färskt bröd som levereras från olika bagerier. Och en dag för drygt ett år sedan upptäckte jag ett bröd. Det är det du ser på bilden.

Åh, du milde vad gott det är! Jag blev superglad! Äntligen ett bröd jag kunde ha dagligen.

Brödet är fyllt av fruktbitar såsom äpple, aprikos och russin. Jag brukar köpa två, skiva dem, och därefter lägga dem på bakplåtspapper, papper mellan varje skiva och in i frysen.

Varje morgon tar jag ut två skivor, sätter dem i brödrosten och vips får jag knapriga, väldoftande och supergoda mackor.
Igår när jag som vanligt plockade till mig två av mina fantastiska bröd stod en demonstratris och bjöd på små brödbitar med ädelost. På skylten läste jag surdegsbröd. Thommy tog en smakbit och jag tittade närmare på brödet.

Men herregud, det var ju samma bröd jag hade i påsen! Jag sträckte fram påsen till tjejen som nickade glatt och sa: Ja, du har ju försett dig ser jag! 

Mitt goda älsklingsbröd är surdegsbröd!

Gissa hur paff jag blev? Nu ska jag aldrig mer säga att jag inte gillar surdegsbröd!

Ramona