Senaste teve-intervjun 2015

söndag 31 mars 2013

Du är så ful! Ta livet av dig! Det är inte mobbing! Detta är grov psykisk misshandel!Den här videon har enligt uppgift från Facebook spelats in en månad innan flickan tog sitt liv. Lyssna noga på vad Linn säger i filmen!

Jag skulle önska att den visades för alla skolbarn i hela Sverige, undantaget blir de religiösa friskolorna som tyvärr får lov att finnas trots att de hjärntvättar redan barnen från födseln och får betalt av oss skattebetalarna för att göra det.

Nu till flickan som tog sitt liv, Linn Nyman. Hur tänker barnen som skriver kommentarer som: "Du är så ful! Ta livet av dig!" ? Hur gammal är barnet som skriver något sådant? Hur mycket koll har dennes föräldrar på vad deras barn gör?

Varför börjar inte ALLA lektioner varje morgon i Sverige med att man diskuterar mobbing ( egentligen fel ord, eftersom det handlar om grov psykisk misshandel och borde lagstiftas för vad det är), respekt för varann. Lärarna borde berätta om vuxna som låtsas vara barn på nätet och på så sätt lockar till sig dem, om pedofiler och viktigast av allt: Hur bemöter man sin medmänniska? Om alla barn redan från förskolan får med sig detta varje dag kanske det blir bättre och att något måste göras är ju glasklart.

Tänk dig att du varje dag skulle gå till ett arbete där dina kolleger gör ditt liv till ett helvete! Varje dag blir du sittande ensam på kafferasten, ingen vill sitta vid ditt bord. Varje dag har någon gömt dina arbetsuppgifter eller smetat ner dem med kletig marmelad. Varje dag kan du på Facebook läsa nedsättande ord om dig som person. Varje dag läggs det ut foton på dig i olika situationer och vid varje foto står kränkande ord om dig. Skulle du verkligen vilja ha det så här på din arbetsplats?

Skulle inte du, som den vuxna människa du är, ringa facket, gå till chefen eller på annat sätt få stopp på detta? Jo, det tror jag nog, men vad gör en elev som är tio till tolv år? Som inte ens hittat sin egen identitet, som vem är jag? Vi kan inte älska alla, inte heller trivas med alla, men vi kan lära oss en livsviktig sak och det är att respektera varandra oavsett hur olika vi är. Vi är inte det klonade fåret Dolly, där alla ser likadana ut, låter likadant, klär sig likadant eller har samma utseende. Vi är olika och måste, redan från det att barnen är små, få dem att se och respektera olika åsikter, utseende och beteende. Allt måste handla om att inte såra eller skada andra.

Så när kommer ordet mobbing  att istället bytas ut till grov psykisk och fysisk misshandel och ses för vad det egentligen är? När?

Vi måste våga se hur det ser ut på skolorna idag. Vi måste tvinga rektorer och lärare och föräldrar att engagera sig i vad som händer under en skoldag. För det är faktiskt en arbetsdag för hundratusentals barn varje dag...

Det är alldeles för många unga som tar livet av sig i Sverige och borde anses som en nationell katastrof. Det får bara inte fortsätta så här!

Ramona