Senaste teve-intervjun 2015

lördag 3 april 2010

Vårstädning på påskafton och gladast är hunden!


Altanmöblerna är skrubbade och de nya dynorna på plats.

På altanbordet ligger luckan för grillen. Även den renskrubbad så man kan se om det ligger något kött på gallret.
Här står grillen och väntar...


Och här kommer Thommy med den nyborstade grilluckan.Så fick jag syn på det ovårdade landet, som jag fasar för. Ogräs är inte en av mina favoritväxter...
Gladast av alla är Lina som
glatt rullar runt på den ack så bedrövliga gräsmattan.


Jag skyndar mig att lämna det ogräsfyllda landet åt sitt öde och återvänder glatt till min solstol och den solfyllda altanen.

Härligt!

Ramona

Vanligt sunt förnuft är inte särskilt vanligt, sa Voltaire och måste ha avsett politiker.


Tänk dig en middag, där det serveras potatis som varit vakuumförpackade i månader! Där köttet på tallriken transporterats 100-tals mil och grönskakerna är odlade på andra sidan jordklotet.

Den maten skulle du inte vilja ha om du hellre fick en tallrik fylld med ekologiskt odlade grönsaker, och kött från djur, som haft ett bra liv innan de hamnar på tallriken.

Barnen i skolan kan inte välja , men vuxna kan. EU- med alla sina överarvoderade politiker från 29 länder och fler länder vill in, har bestämt att livsmedel i stora mängder ska upphandlas. Vilket i klartext betyder att svenska skolor tvingas att lägga ut sin beställningar runt om i EU när våra barn ska få skolmat. Hur sunt är detta? Är det förnuftigt? Inte alls!

Men jag ser hur tänket går hos politikerna, det blir mycket klirr i kassan, när skolmat för hundratusentals kronor ska köpas in.

Jag tycker att EU-samarbetet har sina poäng, men det får inte gå idioti och prestige i beslut. I Sveriges avlånga land har vi mängder med bönder som producerar högkvalitativ mat och varför skulle vi då inte ta tillvara på det, särskilt när det gäller våra barn, sjuka och äldre?

Miljömedveten mat ska inte bara ligga på restaurangtallrikar, uppenbarligen behövs äkta miljömedvetenhet och sunt förnuft i beslutfattarnas hjärnor, men hur ska vi få in den i det trånga utrymmet? Kan man lägga ut en beställning på miljömedvetna, fräscha sunt-förnuft hjärnor för EU politiker?

Ramona

Nu kan du också lägga in om bevakning av min senaste deckare Mord under Tjörn Runt.

Du kan låna/köpa mina e-böcker på http://www.elib.se/


Nedan näthandlares erbjudande av samtliga titlar.

AdLibris
Bokia
Bokus
CDON