Senaste teve-intervjun 2015

tisdag 27 oktober 2009

Apropå vaccinationen av gravida kvinnor.

Lyssnade på nyheterna idag angående vaccinationerna av gravida kvinnor i Sverige gentemot Tyskland.

Först ett kul syftningsuttalande:

Gravida kvinnor rekommenderas att inte vaccinera sig i Tyskland!

Nej, tacka för det! Jävla lång resa om inte annat.

Gravida kvinnor i Tyskland rekommenderas att inte vaccinera sig.

I Sverige är det däremot tvärtom. Här rekommenderas det att gravida kvinnor ska vaccineras. Trots att man inte med säkerhet kan säga att det inte skadar vare sig kvinnan eller bebisen.

Normalt brukar man säga att det kvinnan får in i sitt blodomlopp också helt naturligt tas upp av bebisen men inte i det här fallet, verkar det som.

Nu avvaktar tyska myndigheter utvecklingen av hur det går för de gravida i Sverige. Och våra myndigheter slår sig för bröstet och är stolta över att vara först med att vaccinera gravida.

Varför känns detta dumdristigt?

Det går olika rykten om vad som är bra eller dåligt med vaccinet. Många läkare säger: Det är jättebra! Andra läkare är av helt annan åsikt! Tacka fan för att vi som ska ta vaccinet undrar!

Personligen har jag aldrig vaccinerat mig mot någon influensa, trots att jag arbetat inom vården mellan 1976-81 och därefter mellan 1983-85.

Aldrig heller har jag hört så många må så dåligt av vaccin som just den här gången. Detta viftar en del läkare bort med att orsaken är att vaccinet är kraftfullt. Hur säkra är de egentligen?

Däremot är jag övertygad om en sak och det är att om det skulle bli katastrofala följdsjukdomar i ett senare skede med koppling till vaccinet kommer alla att slå ifrån sig ansvaret.

Jag hoppas och tror att varje individ i vårt avlånga lång ska avgöra själv om det är okej att vaccineras. Det skall inte utövas påtryckningar som jag har hört och sett i media.

Neurosedyn salufördes som ett fullkomligt ofarligt sömnmedel och rekommenderades till och med till gravida.

Som sagt bestäm själv vad som är bäst för dig och din familj och låt dig inte påverkas av vad andra tycker.


Ibland får jag en känsla av att Socialstyrelsen styr alldeles för mycket. De verkar så rädda för bakterier att helst skulle de väl se att all livsmedel i vårt avlånga land var vakuumförpackad inklusive människorna.

Slapp och go tisdag önskar

Ramona



Du kan ladda ner deckarna Dyrbar kärlek, Iskall hämnd och Mord i Skärhamn som ljudböcker GRATIS och LAGLIGT på The Pirate Bay. Där finns deckarna Dyrbar kärlek , Iskall hämnd och Mord i Skärhamn.

En fråga som ofta dyker upp i det sammanhanget är varför jag gör detta gratis och några av anledningarna är: Det är förbaskat kul att ha läst in boken själv! Jag har fått tiotusentals fler läsare. Ja, du läste rätt: Tiotusentals har laddat ner böckerna.


Och eftersom många har mindre kulor i plånboken på grund av arbetslöshet är detta ett sätt att vara sjysst mot mina medmänniskor. I förlängningen hoppas jag att de som läst eller lyssnat på mina böcker och gillat dem, kanske när de får råd köper en av mina böcker i present till sin mamma/pappa eller kompis. Kallas win-win situation.