Senaste teve-intervjun 2015

söndag 8 november 2009

Idag blir alla utan pappa extra påminda

Idag är det Fars Dag, en dag där affärsmännen/kvinnorna jublar lite extra och vi som inte har en pappa tänker lite extra på dem.

Min biologiske pappa är historia ( som jag skriver om i en bok som jag givit titeln Ändhållplats Sverige) men jag fick en bonuspappa i vuxen ålder.

Min mamma och Gösta var gifta i 27 år och papsen dog den 14 januari i år. Saknad och älskad av många.

Gösta eller papsen som jag kallade honom hade ett stort hjärta, var omtänksam som få och hade ett rättspatos som hela den svenska riksdagen inte ens kan stava till.

Idag saknar jag papsen lite mer än vanligt. Varje morgon hälsar jag på honom med orden: Gomorron papsen.

Allt är inte kommersiellt även om mycket verkar vara det, men har man en gång haft en pappa som varit som en pappa ska vara, saknar man en pappa.

Grattis på Fars Dag papsen!

P.s Det finns också barn som lurats på rätten till sin pappa med hjälp av elaka mammor och biologiska pappor som struntar och även misshandlar sina barn. Det finns föräldrar som istället för att bli föräldrar borde ha odlat gurkor! D.s
Ramona

Sex livvakter dygnet runt var Eva Jolys vardag.Eva Joly är född den 5 december 1943 och är född i Norge.

När hon var arton år åkte hon till Paris och blev au pair. Stannade kvar gifte sig och läste till jurist.

Jag hörde för första gången talas om henne i programmet Skavlan i fredags.


Hon berättade om hur det hade varit att leva med sex livvakter dygnet runt.


Anledningen var att hon som undersökningsdomare hade avslöjat en korruptionsskandal som hade förgreningar ända upp i den franska regeringen. Känd som affären Elf.


Jag hittade en artikel om affären Elf som är från 2003 och den länken finns ovan.

En i mina ögon väldigt blygsam artikel om vad det handlade om efter att ha hört Eva Joly med egna ord berätta om vad som hände i Skavlans program.

Oljebolaget Elf omsätter 166 miljarder DOLLAR! Det var de Gaulle som ville ha ett statligt oljebolag.


Men alla borde vid det här laget veta att makt korrumperar och absolut makt korrumperar absolut.

Att det existerar korruption i Sverige behöver vi inte ens fundera över. Det vet vi och den kallas bland annat vänskapskorruption.


En dag kanske någon journalist fri från korruption granskar vad som hände ( eller snarare vad som inte hände men borde ha hänt) i samband med Elisabeth Hermons bokutgivning av Vingklippt den sanna historian om stiftelsen Paradiset och Monica Antonssons Mia sanningen om Gömda.


Vad jag också mer och mer lutar åt är att den där IB affären som Guillou påstår sig ha avslöjat kanske i själva verket var ett beställningsjobb av KGB? För om jag minns det rätt var det KGB som tjänade på avslöjandet.

Den stora frågan jag undrar över är vad Sverre fick i gengäld av KGB?


I vilket fall som helst ger Sverre Guillou och Trixa Marklund ut sina böcker på eget förlag och om man ska tro på att ärlighet vara längst, vilket jag gör, undrar jag när vi ska få reda på hur svensk korruption inom media har förändrat Sverige.

Tjosan!

Ramona


Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet, Älskling, vi blir inte med barn låna som e-böcker, pocket eller inbunden på Sveriges samtliga bibliotek och naturligtvis även att köpa hos en bokhandlare nära dig. Läs mer om böckerna