Senaste teve-intervjun 2015

lördag 11 februari 2012

Ebba von Sydow suktar och alla andra i takt med henne!

Ååååhhhh, så tjusigt.... tänk om... och som vi suktar... vi vill alla vara den utvalda att gå på röda mattan...sväva fram i en haute couture klänning... men ser vi att klänningen är dränkt i blod?

Idag sys dessa (Oscarsgala klänningar bland annat) klänningar upp med kinesiska slavarbetare i Italien och med siden från Kina. Vilka bestämmer hur mycket det ska kosta? Maffian bestämmer och styr med mord som skrämselhicka. Triaden i Kina ( SAAB nästa?) kontrollerar sidenindustrin, modehusen i Italien böjer huvudet. Varför? PENGAR!

Maria Wetterstrand, en av symbolerna för Miljö partiet, vet hon om hur verkligheten ser ut? Blundar hon för pengarna som rinner in på hennes konto? Ja, det tror jag att hon gör. För Maria Wetterstrand om någon borde ha haft kunskap om det som Roberto Saviano berättar om i sin bok.

Om den gigantiska miljöförstörelse som pågått i Italien i decennier. Men hon teg. Tiga är guld! Är det pengarna? Är det makten? Vad fick Maria Wetterstrand att låtsas? Vad fick henne att prata om hur viktigt det är att vi sopsorterar samtidigt som jorden föruttnar?

Ebba von Sydow, är hon en del av den råkapitalistiska gourmet menyn? Den som har rätter som: Rån, mord, droghandel och människohandel på menyn? Peka bara på rätten och betala så händer inget? Är ditt liv värt lika mycket som en pizza med extra allt? Hur dumma är vi egentligen? Dummare är dummast?

"Ur filmen Gomorra:  Vi har inga pengar, vi måste råna nån!

Så vem är det som ska rånas? Eller är vi redan rånoffer?


RamonaPS. Just nu är alla Mp3 böcker sänkta på Adlibris till 59:- ! DS.
Grattis du ska bli pappa!

Adlibris
Bokus
CDON
Bokia internethandel


"När mardrömmen blev sann" av Glenn Forrestgate på Adlibris

"Grattis, du ska bli pappa" Adlibris Bokus CDON (planering pågår inför andra upplagan, första börjar ta slut! Kallas succé!)

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare. (Gillar du inte göteborsk dialekt ska du inte lyssna!)

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.
Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Dito
Muntligt
Load2hear.
Mobook
Storytel

Roberto Saviano "Gomorra"

" Jag är född i Camorraland, på platsen med flest mord i Europa, i det område där grymhet och affärer går hand i hand, där ingenting har något värde om det inte genererar makt"


De kallar sig företagare, och i en mening är de det, men de är också hänsynslösa mördare. Roberto Savianos bok "Gomorra" är i mångt och mycket en redogörelse för vad och vem som styr på den här planeten. Röstar du på miljöpartiet eller är aktiv miljöpartist är detta boken som kommer få dig att gråta och kanske till och med att ge upp moder jord.

Har du någon gång undrat över vem som styr över världens alla pengar och varför, får du svaren i "Gomorra" . De två sista meningarna i boken: "Där fick ni, era jävlar! Än är jag inte död!"  hoppas jag kommer att stämma resten av Roberto Savianos liv och att han dör av ålderdom. Dessvärre brukar inte någon av bossarna glömma det de kallar förräderi. 

Cement är något som behövs för att bygga hus, därmed har också klanerna (maffia familjerna) lagt beslag på det. Cementfabrikerna har lagt grunden, inte bara till fastigheter, utan också till deras makt, förmögenhet och skicklighet att styra människor och kommuner. Därtill kommer naturligtvis narkotikahandeln, vapenhandel och människohandel, som sammanlagt inbringar miljarder euro, och fördelas mellan de olika klanerna.

Ett av IKEA:s största varhus i Italien ligger på mark som ägs av maffian, bara för att nämna ett litet exempel. Modehusen i Italien är indirekt eller direkt sammanflätade med maffian. Sidentygerna köps i Kina, där finns Triaden, som styr. 

Ett utdrag direkt ur boken:

" En boss blir mördad eller gripen, men det ekonomiska system som han skapat består, det upphör inte att förändra, förvandlas, förbättra och skapa profit. Denna pliktkänsla à la frihandelssamuraj som vet att makt, absolut makt har sitt pris, hittade jag sammanfattad i ett brev skrivet av en ung man i ungdomsfängelse, ett brev som han överlämnade till en präst och som lästes upp vid en konferens. Jag minns det än. Utantill:

Alla jag känner är antingen döda eller sitter i fängelse. Jag vill bli en boss.
Jag vill äga stormarknader, affärer, fabriker, jag vill ha kvinnor. Jag vill ha
tre bilar och när jag kommer in i en affär vill jag att man visar mig respekt, jag vill ha
varuupplag över hela världen. Sedan vill jag dö. Men som en riktig man dör,
en som verkligen bestämmer. Jag vill bli mördad."

"Slut citat"
Hänsynslösheten i dödandet varierar. Vid ett tillfälle bands en man fast i en stol.  Stolen placerades vid vattenbrynet och han matades med sand. Mannen spottade och försökte andas genom näsan. Till slut blir sanden tillsammans med saliv som cement och mannen kvävdes långsamt till döds.

Och nu till miljön och vart giftigt avfall egentligen tar vägen! Ur boken:

"Operation Houdini" visade 2004 att en enda anläggning i landskapet Veneto hanterade illegalt cirka tvåhundratusen ton avfall om året. Marknadspriset för att korrekt hantera giftigt avfall kräver siffror från tjugoen till sextiotvå cent kilot. Klanerna erbjuder samma tjänst för nio eller tio cent kilot. Stakeholders i Kampanien lyckades 2004 garantera att åttahundra ton jord förorenad med kolväten, som ägdes av ett kemiföretag, behandlades för tjugofem cent kilot inklusive transport. En besparing på åttio procent jämfört med det reguljära priset. " Slut citat"

I "Gomorra" berättas också om starka klaner som "Albanska maffian", vilken finns i Sverige, närmare bestämt Göteborg, kallad Naserligan. I Göteborg, så sent som på våren 2011, avrättades en man mitt på ljusa dagen på Erik Dahlbergsgatan. Den mördade mannen påstods ligga bakom skjutningen av Naser Dzeljilji, och han ville bli den nye bossen.

Italien är med i EU och med maffian som boss har bönder tvingats "sälja" sin mark. Dessa marker har sedan utnyttjats som avstjälpningsplats för giftigt avfall, samtidigt som maffia familjerna lagt beslag på miljoner euro i jordbruksbidrag.

Är det fortfarande någon, efter att ha läst boken, som tror på EU-modellen? Jag gör det inte!  Gomorra har fått en del recensioner där det klagas på staplandet av namn och visst, det är hundratals namn och mängder av italienska kommuner som räknas upp, men för en italienare är det hemma. När Roberto Saviano skrev boken var det inte för svenskarna eller norrmännen. Att sedan boken boken sålts och översatts till 40 språk är bara fantastiskt och kanske gör detta att Roberto Saviano kommer att överleva attentat. 

Jag rekommenderar till alla som är intresserade av Moder jord att läsa "Gomorra" och inte fästa alltför mycket uppmärksamhet åt alla namn som räknas upp. Och när du har läst Gomorra, i vilket fall hade jag den känslan, vill du att Gud återigen ska ösa eld och svavel, som Han enligt Bibeln gjorde över Sodom och Gomorra, men den här gången ska elden och svavlet förtära helt andra landsområden...


Ramona
PS. Just nu är alla Mp3 böcker sänkta på Adlibris till 59:- ! DS.
Grattis du ska bli pappa!

Adlibris
Bokus
CDON
Bokia internethandel


"När mardrömmen blev sann" av Glenn Forrestgate på Adlibris

"Grattis, du ska bli pappa" Adlibris Bokus CDON (planering pågår inför andra upplagan, första börjar ta slut! Kallas succé!)

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare. (Gillar du inte göteborsk dialekt ska du inte lyssna!)

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.
Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Dito
Muntligt
Load2hear.
Mobook
Storytel