Senaste teve-intervjun 2015

måndag 15 november 2021

Veckan som gått! Nummer 45 2021

Hej! Jag börjar med en riktigt kall men i mitt tycke vacker vinterbild. Det är så här jag önskar att vintern alltid ska se ut. Men, men jag vet att det bara inträffar ungefär vart 10 år i Västsverige. Så därför är det oftast bilderna jag drömmer mig bort med.

På bilden ser ni Henrik Jönsson, en libertariansk samhällsdebattör och entreprenör. Varje lördag 08.00 presenterar Henrik en video på Youtube och det är gratis. Vill du bidra är det helt frivilligt som med Joakim Lamotte. Det finns flera betalningsalternativ.
Lördagen den 13 november tog Henrik upp "Energiupproret!". Många lyssnar och tror på vad politiker säger, men de borde skaffa sig kunskap. Orsaken till att energin i dag inte räcker till Västra Sverige har ingenting med marknaden att göra.


Men detta påstår politikerna. LÖGN! Ända sedan 1970-talet har politikerna från vänster till höger sett beskattning på energi som en frisk inkomstkälla till staten samtidigt som de påstått att det handlar om att 

"lära" folket att hushålla med energin. Även moms lades till skatten och så har det sett ut i alla år. Vad gäller kärnkraften var det Ingvar Carlsson som såg till att den ströps efter haveriet i Tjernobyl. Återigen byggdes ett beslut på känslor, inte förnuft.
Människor skrämdes av vad ett haveri i ett kärnkraft kunde förstöra. Vad som inte framkom var att Rysslands kärnkraftverk var rena rama Kalle Anka byggen. Säkerheten var usel och även skötseln var undermålig.

Men Carlsson tog beslutet att det inte längre skulle vara möjligt att forska kring kärnkraftverk och på toppen lades det höga skatter på allt som hade med kärnkraft att göra. Även slutförvaringen blev dyrare. Allt för att göra kärnkraften olönsam. 
Och när den beskattats till döds lät det statliga Vattenfall meddela att "kärnkraften har visat sig vara olönsam" och därför lägger vi ner den. Allt detta är underbyggt av politiska beslut ingenting annat. Malmö säljer sitt värmeverk till Vietnam. Sug på den!
Nu tycker jag att du ska titta på Henrik Jönssons video och gå med i Henriks "Energiupproret" som finns länkat på sidan där du ser på filmen. Den tar 27 minuter av din tid, men vill du slippa frysa i vinter för att du inte har råd med värme så skall du ta dig den tiden.
Här ser du filmen!

Den här bilden som påstår att Sveriges folkmängd är 10 427 296 personer fick mig att undra. Hur står det till egentligen? Ingen folkräkning har gjorts på 30 år så hur kan SCB veta hur många vi är? Jag skickade frågan till SCB och fick veta att i den här siffran ingår inte de med samordningsnummer och att det är skatteverket som delar ut dessa nummer. Inte heller ingår de illegala migranter som fått avslag på sin asylansökan, inte heller de som ännu inte fått svar på asylansökan. Så egentligen kan vi lika gärna vara närmare ytterligare en miljon invånare. Att inte samtliga myndigheter som skall ha kontrollen över våra skattepengar kan gå in i 

varandras datasystem är en fullständig katastrof. Denna fadäs som kunde ha åtgärdats för ett decennium sedan har gjort att kriminella dränerar vårt gemensamma välfärdssystem på mångmiljonbelopp varje år. Så en folkräkning vore något vi alla hederliga medborgare skulle tjäna på. Varför agerar inte politikerna på det?
Samtidigt är politikerna fullt upptagna med att tjata om klimatet och öser våra skattepengar över EU, som helt tagit kontrollen över länders självbestämmanderätt. Återigen tas beslut för att "de låter bra" inte för att de gör bra. Känslomos i vanlig ordning.
NU BYTER JAG ÄMNE!
 
Lägenheten med glasveranda med vita stolpar heter Costa Rica 21 och den har vi nu lämnat för sista gången. Under åren har både Thommy, min make, och jag blivit allt sämre i våra kroppar. Thommy opererades för spinal stenos i september 2020 och då var hans nerver i ryggen helt
platta, vilket hade orsakat honom smärta i rygg och höfter. Något bättre är det men långt ifrån bra och då är trappor, även om de inte är många, likt att bestiga ett berg. Fotot på mig är från piren vid Puerto Ricos strand där vi brukat bada och sola, för att slippa sanden.
För mig som har multipla sjukdomar är värme och sol ingenting som hjälper. Jag blir inte bättre av det. Flygresan ner tar 5,45 minuter och då är inte all väntetid inräknat. Också något som för min kropp är en katastrof. Det tar två dagar efter hemkomst innan jag har "normal" värk igen. Puh. Nå ingenting varar för evigt och allt har sin tid.

TVÅ FOTON MED NOSTALGIKÄNSLA!

Här är jag runt sju åtta år och hunden tillhörde en äldre dam som jag kallade tant Svea. Hon bodde i ett stort hus inte så långt från där jag bodde i Borås. Tant Svea hade hästar och hundar som jag älskar och jag fick lov att leka med hundarna hur mycket jag ville. Så jag hade en Båtsman före Pippi Långstrump. 

 

Ett av få foton på min mamma, halvbror, (vilket jag inte visst på den tiden) och mig själv. Vi bodde på Ekängsgatan 28 i Borås, Sjöbo.
Mamma var uppklädd för att de skulle gå ut. Nej, och vi hade aldrig barnvakt. 

 

Jag avslutar veckan som gått med ett foto på julgranen, plast, som står på vår balkong och det är så mysigt med ljusen som nu dyker upp mer och mer i mörkret.

Jag är ateist men älskar julens traditioner, som jag tyvärr aldrig fick uppleva som barn.

Önskar alla en finfin start på den nya veckan 46 och var rädda om varandra.

Ramona