Senaste teve-intervjun 2015

torsdag 24 december 2009

Joakim Ramstedt är inte bara man, han är pappa också!

Inskrivet 20091226
Mårten, Joakims musikkompis har varit och besökt honom igår på juldagen och de samtalade i fyra timmar. Idag skulle Mårten ta med sig gitarren. Härligt! Vad Joakim behöver är just att få prata och komma ut till livets ljusa sida igen. Mårten skrev in detta på Joakims kommentarsfält.

Jag gav Joakims vackra katt Sotnos mat och laktosfri mjölk som han älskar. I morgon, söndag ska jag titta till Sotnos igen. Önskar alla en godare fortsättning.

Hälsningar
Ramona

Jag har pratat med Joakim på telefon och han är vid gott mod och jätteglad och rörd för alla (snälla) kommentarer som lämnats på hans blogg och sist men inte minst alla som kan stötta honom med en liten slant för man kan inte leva på "Tack ska du ha" och i Joakims situation är det ingen som vill vara!

Så sätt in det du kan avvara på Joakim personkonto på Nordea:
3300 (clearingnummer som inte behövs om du överför via din bank på nätet) 6611268217
God Jul äntligen...


Har vi inte snart nått vägs ände när det gäller vem som är bäst lämpad att ta hand om ett barn?

Är det inte hög tid ( eller för sent) att låta en mamma och en pappa ha samma rättigheter?

Idag finns det socialnämnder och socialnämnder. Precis som vi människor är de olika. Men hur länge ska dessa nämnder få agera utifrån sina egna känslor? Vi kan inte ha ett samhälle där framförallt pappor fråntas ansvaret av sina barn enbart på en mammas berättelse.

I alla andra brott krävs bevis eller åtminstone vittnen men i vårdnadstvister räcker det att mamman manipulerar sitt barn, vilket är en enkel match om barnet är under 5 år.

I går kväll orkade inte en av alla Sveriges pappor längre slåss mot de könsfientliga myndigheterna. Joakim Ramstedt skrev sitt avskedsbrev och det ska du läsa här!

Som vanligt i vårt vackra och demokratiska land kommer det inte existera något som stavas "ansvar" inom socialnämnden. De har alltid så länge jag kan minnas gömt sig bakom det vidriga ordet "sekretess". Detta ord andas en slutenhet som är fullkomligt livsfarlig för alla barn i vårt avlånga land, detta ord raserar familjer, detta ord är allt annat än förenligt "med barnets bästa".

Så vilket parti i Sverige vill och vågar vara först med att ändra socialtjänstlagens sekretess? Som också vill tillåta att par som ligger i skilsmässa ska ha rätt till samma advokathjälp som Hells Angels har när de blir anklagade, det vill säga de bästa advokaterna som inte kostar en enda krona?

Idag är det mamman som får all hjälp gratis om hon anklagat pappan för misshandel eller incest utan att ha det minsta bevis för att så är fallet. Mannen stängs av från allt umgänge och sedan utreds fallet i månad efter månad. När det gått ett år har barnet, om det är i cirka tre till fyra års åldern, glömt sin pappa, vilket gör att om barnet av en händelse skulle få träffa sin pappa skulle barnet skrika och kasta sig tillbaka i mammans armar. Vilket naturligtvis ses som att pappan är farlig!

Detta förfarandet med barn har pågått alltför länge i Sverige, hur många pappor och barn är vi beredda att offra på mammornas altare?

God Jul är inte en rättighet för alla inte ens för de som gör rätt för sig!
Ramona