Senaste teve-intervjun 2015

måndag 6 juli 2009

Jag går och fiskar och blir botad eller sjuk.Tusentals glada och pigga båtentusiaster guppar runt med sina båtar på Sveriges sjöar och hav varje år. Ytterst få båtägare om än någon använder sig av en sugtömningsstation.

Och för att använda sig av en dylik måste du ha toalett med tank ombord. Av c:a 85 000 båtar är det ungeför 7000 som har, andra spolar bajs och kiss rakt ut i havet.

Många tänker inte på att det som släpps ut i havet i form av avföring och urin också innehåller partiklar av det vi stoppar i oss.

Det kan vara allt från lugnande medel som stesolid, valium, kokain, hasch, sprit, vin, öl, p-piller, blodförtunningsmedel och så vidare. Listan kan göras väldigt lång.

Så om du skulle få för dig att vilja fiska en dag och får napp. Ta då god tid på att undersöka hur fisken ser ut. Är den lugn? Sprattlar som om den vore stenad? Har den ett fånigt leende? Vickar stjärtfenorna som om den dansade på disco? Allt som avviker från hur fisken borde uppföra sig och se ut är av betydelse!

Du får helt enkelt tänka så här: Jag har ju ont i huvudet, kan jag då äta en fisk som är lugn? Blir jag frisk eller sjuk? På med metmasken och i med flötet. Lycka till!


P.s Måste lägga till en länk från bloggen Medborgarperspektiv läs artikeln här.Mina böcker finns förutom hos bokhandlare i hela Sverige också på biblioteken i och även som talböcker för synskadade. Gratis att låna!

Deckarna är : Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn och min senaste Lyckohjulet. Även min självbiografi, Älskling, vi blir... finns som talbok på biblioteken.

Samtliga titlar utom Lyckohjulet finns också som pocket från 39:-

Regnet kom inte i natt heller, då blir det nog till att dra fram gräsklipparen idag. Fan också!

Ramona