Senaste teve-intervjun 2015

måndag 21 juni 2021

Veckan som gått! Nummer 24 2021

 

Hej! Nu är vi inne i midsommarveckan och fotot är från året 2015. Vi hade fint väder och njöt av sill och andra tillbehör som man gärna vill ha. Det var också roligt att ha en krans på huvudet. Tänker jag ha i år också.
Thommy vill alltid skoja till det och det gör han. Jag gjorde en krans till honom också. 
Här sitter Gunilla på Villa Belparc. Den restaurangen är helt underbar med sina stora ytor för uteservering. Vi hade inte träffats på över ett år och det var så roligt att få fira hennes födelsedag på samma dag.

Vi hade också tur med vädret. Det var 28+ och då och då kom vindpustar som fick det mesta att fladdra. Men det var ganska skönt med tanke på värmen.

Charlie står i ett av hörnen på balkongen. Han är vår bröllopsgåva från min mamma och styvfar, och är alltid en påminnelse om en tid som flytt men som också gav oss fina minnen.Den har blivit så vacker i år klematis President. Stora vackra blommor. Har jag tur kommer den blomma långt in i september.


I lördags var det också ett fantastiskt väder och då passade vi på att sitta ute och äta. Jag hade gjort råstekt potatis och på min grillpanna grillat entrecote. Det smakade mumma.Thommy tycker alltid att det är roligt med annorlunda foton. Som det här!
En sommardrink är aldrig fel. Min favorit är Campari och smaksatt bubbelvatten. Gärna frukt i som här bigarråer men jordgubbar är också gott. Och mycket is så klart.
Något jag alltid blir glad över, och konstigt vore annars, är när jag får ett sådant här meddelande. Beröm för mina böcker. Det kommer sådana då och då och de värmer i alla lägen. 
Och i dag på måndag klockan 10.00 ska samtliga 349 riksdagsledamöter rösta om förtroendet för Löfven finns kvar eller inte. Anders Lindberg, en så kallad journalist på Aftonbladet oroar sig över smittorisken. Måste säga att det känns skrattretande med tanke på att en av gårdagens EM-matcher spelades i Budapest med 60 000 åskådare på läktarna. Oja dig över det i så fall. Men Anders, som är gift med en socialdemokrat som sitter i riksdagen, är naturligtvis lojal mot sossarna och ser helst att Löfven sitter kvar för tid och evighet.
 
Den här hittade jag på nätet och det är inte svårt att hålla med. På något sätt verkar det som att socialdemokraterna har svårt för att se hur demokrati fungerar. Nooshi Dadgostar som är vänsterpartiets ledare gör ingenting som är olagligt utan helt enligt de regler som demokrati utgör.
Jag har aldrig röstat vänster och lär heller aldrig göra det, men jag har respekt för politiker som gör vad de säger. Nooshi har lovat sina väljare att inte tillåta införandet av marknadshyror och påpekat det för S, eftersom detta är med i det 73-punkts programmet som Annie Lööf och Liberalerna har gjort upp om för att det skulle bli en Löfven, 2.0 I dag vet vi hur det gått. Till på köpet vill S införa en "familjevecka" som ska kosta oss 30 miljarder. Vart tog löftet om att pensionärerna skulle slippa skatt vägen? Just det!
Hur många liknande berättelser som den från Flashback jag har läst, har jag tappat räkningen på för länge sedan. Det var bland annat överfallsvåldtäkter som fick mig att att skriva " Kriminalkommissarie Leah Quiller skipar rättvisa två gånger".

Det står helt klart för mig att våra lagstiftare och politikerna som styrt Sverige de senaste decennierna inte bryr sig ett smack om det enorma lidande våldtäktsoffer tvingas utstå för resten av sina liv. Märkligt nog låtsas de alltid bry sig, men ord är meningslösa. Handling är det enda jag kan respektera och den har jag inte sett röken av än.


Den här roliga texten fick jag av en av mina vänner. Och nog stämmer den på sätt och vis. 

Nu tackar jag för mig den här gången och önskar alla en finfin start på midsommarveckan nummer 25 och var rädda om varandra.

Ha det gôtt!

Ps. Leah Quiller kommer tillbaka i del 5 HW & Akkila, "Den ultimata hämnden" ska bli roligt att se vad ni tycker om det. Greger Thulin gör ett gästbesök. Ds.

Ramona