Senaste teve-intervjun 2015

måndag 11 maj 2009

Jag får inte bara ros även ris!


Nedan en recension av Lyckohjulet på mail från Eva Save.

"Kära Ramona Fransson!

Har just läst Din bok Lyckohjulet och har blivit så trött på dessa suckande, stirrande och rysande människor, att jag måste få låta det pysa ut. Mette, Greger, Andrea, Katarina, Mahtab, Kjell, Matthias, Verne, advokaten, Björn, Stefan, Olav – alla suckar de. Av lättnad eller högt eller djupt eller ljudligt eller tungt eller ljudlöst, men suckar gör de på var och varannan sida. Så tröttsamt! För att inte tala om alla tårar, som rinner, droppar nerför kinderna, rullar, fyller ögonen, stiger upp i ögonen, rinner oavbrutet, trillar sakta nerför kinderna, droppar likt ett stilla sommarregn (!), strömmar, börjar åter rinna, rinner nerför bleka kinder, droppar på brev, hotar att tränga ut. Hjälp! Ock stirrar gör de allihop – minst 40 gånger är det någon som stirrar, ibland flera gånger på samma sida.

Men framför allt vill jag uppmana Dig att läsa på kommateringsreglerna inför nästa bok! Och ta gärna samtidigt en titt på hur man använder frågetecken. Jag tycker att det är nonchalant mot läsarna att inte kunna de mest elementära reglerna.

Lena Save
Ljungskile

Ps. ”Restrektioner”! Två gånger på samma sida. Tycker Du skall slå upp ordet, om Du har någon ordlista. Ds. "Lena Save har helt rätt att det kunde varit färre kommatecken, ska skärpa mig i nästa deckare. Även ordet restrektion, är felstavat, ska stavas restriktion. Har skaffat mig en korrekturläsare inför nästa bok, så förhoppningen är att den blir bättre.Men du som trots många kommatecken, ett stavfel och uttrycken ovan vill läsa mina böcker finns de nu också i pocket från 39:-. Besök din närmaste bokhandlare eller näthandel:

Bordellen Eternellen, välkommen!


Tänk om du kunde ringa till en laglig bordell och någon svarade: Bordellen Eternellen, välkommen! Vad kan vi hjälpa till med?

Det handlar om en pjäs av Carin Mannhemier som hade premiär 1997 med namnet "Rika barn leka bäst".

Första akten utspelar sig på ett bankkontor där det finns en manlig chef och en mängd kvinnor. Alla är upprörda över samtalet från huvudkontoret. Meddelandet är att filialen ska läggas ner. Det finns inga pengar!

Kvinnorna tillagar snittar,kaffe,dukar,städar och är oroliga för sitt jobb,samtidigt som de passar upp herrarna. Gubbarna pladdrar förtjust om kvinnornas utseende. Kvinnornas öde var helt i händerna på gubbarna.

Kvinnorna fick sparken! Den lokale direktören försökte förklara för kvinnorna att det inte fanns pengar, sorry! Men själv fick han tolv miljoner i avgångsvederlag.

Kvinnorna sökte flera jobb, men det gick uselt. Då kom idén! Vi startar en kooperativ bordell och döper den till Bordellen Eternellen.

Behöver jag berätta vilka som besökte bordellen och då hade gott om pengar? Nu var det kvinnorna som bestämde och hade makten!Det var en jätterolig pjäs som också gjordes till film med samma titel.

Vad jag tänker på är tjafset om den svenska sexköpslagen som en del politiker tycker är fantastisk och vill exportera till EU. Löjligt! Skärp traffickinglagarna. Trippla eller varför inte fyrdubbla straffet för trafficking. Men skrota för helvete den svenska sexköpslagen!

Få bort sexarbetarna från gatorna och hjälp dem som vill till annat. Men låt vuxna drogfria människor öppna bordeller i kooperativa former. Idag säljs sextjänster av män och kvinnor oavsett lag eller inte. Det som är fullständigt oacceptabelt är att unga flickor och pojkar säljs som sexslavar. Detta måste stoppas med alla medel!

Men blanda inte ihop sexköpslagen med trafficking. Det är två helt skilda saker. Som Liw Enqvist skriver i en artikel på Newsmill:


Sexköp är att jämföra med vilken affär som helst och politikerna har ingen anledning att moralisera över det. Det är mycket uppmuntrande att partiernas ungdomsförbund börjar ta avstånd från gamla och förlegade idéer om kvinnor och män. Det skriver Liw Enqvist, sexarbetare i Italien. Läs artikeln här
Pocketböcker? Mina samtliga tidigare deckare och självbiografi finns nu i pocket från 39:-. Min senaste deckare Lyckohjulet är inbunden. Besök din närmaste bokhandlare eller näthandlare:
P.s Skriv på namninsamlingen för borttagandet av den nuvarande LVU lagen. Länken finns under "Intressanta länkar ner till höger. D.s
Ha en intressant måndag!
Hälsar Ramona