Senaste teve-intervjun 2015

tisdag 14 februari 2012

Zlatan är ingen god förebild, enligt Yrsa Stenius

Bilden är från Göteborgs Posten. Fotograf Carlo Ferraro, där också artikeln "Zlatan är ingen god förebild"  skriven av Yrsa Stenius är införd.

Varför ondgör sig Yrsa Stenius över Zlatan? Hon anser inte att han är en teamplayer till det svenska landslaget. I boken " Jag är Zlatan Ibrahimovic" författare David Lagercrantz, har Zlatan följande mening:
"Respekt är ingenting man får – det är något man tar.
Ur GP:s artikel fortsätter Yrsa:
Den devisen har Ibrahimovic gjort till sin för livet. Den kunde omformuleras på följande sätt: Respekt är den foglighet man kan tilltvinga sig hos någon annan genom att göra sig till dennes överman." Slut citat.

Yrsa fortsätter:
"Att Zlatan framstår som outhärdligt självgod och skrytsam i den nu aktuella boken är inte svårt att ha överseende med. Det han har gjort med sitt liv är en bragd. Inte heller saknar jag förståelse för det aldrig sinande behovet att storvulet tala om vem han har blivit. Han har varit ett kränkt barn en gång." Slut citat.

Så vad hakar jag upp mig på? Jo, den sista meningen, som enligt Yrsa förklarar hans beteende: "Han har varit ett kränkt barn en gång." 

Oavsett vad du en gång varit, till exempel ett kränkt barn, och i ordet kränkt kan ligga allt från ingen veckopeng, utegångsförbud, misshandel och sexuella övergrepp. Det svenska ordet "kränkt" har blivit ett urvattnat ord som används i alltför många sammanhang, så till slut är det ingen som ens kommer att ta det på allvar. "Jaså! Du har blivit kränkt idag. Vad hände? Fick du inte sittplats på bussen!" 

I vilket fall som helst borde en vuxen man som Zlatan, som enligt honom själv haft en utsatt och taskig barndom, inte trakassera eller sätta sig på andra. Han om någon borde veta hur det känns att bli tillplattad!

Jag unnar verkligen Zlatan och alla andra duktiga sportsmän och kvinnor all lycka och välgång, men jag godtar inte att Zlatan eller någon annan med vilken hänvisning det än må vara, taskig barndom, dålig dag, ont i lilltån, att trycka ner någon annan person. Det visar bara på ett uruselt omdöme, inte bara om sig själv utan också för sina medmänniskor.


"Och by the way, Zlatan har helt fel när han säger att "Respekt är inget man får, respekt är något man tar" För är det något man får, om man är värd det, är respekt. Allt annat är rädsla!" RamonaPS. Just nu är alla Mp3 böcker sänkta på Adlibris till 59:- ! DS.
Grattis du ska bli pappa!

Adlibris
Bokus
CDON
Bokia internethandel


"När mardrömmen blev sann" av Glenn Forrestgate på Adlibris

"Grattis, du ska bli pappa" Adlibris Bokus CDON (planering pågår inför andra upplagan, första börjar ta slut! Kallas succé!)

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare. (Gillar du inte göteborsk dialekt ska du inte lyssna!)

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.
Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Dito
Muntligt
Load2hear.
Mobook
Storytel