Senaste teve-intervjun 2015

onsdag 30 september 2009

Fin och o/begriplig kultur eller ful och o/begriplig kultur?
Vad är egentligen kultur? Vem bestämmer vad som är en bra bok och går under kategorin finkulturell?


Ja, en av dessa personer är Åsa Linderborg (Aftonbladet), en annan är Gabriel Byström (GP). I SVT sitter Ingalill Mosander i Go´kvälls studio och arbetar även som recensent för Aftonbladet.Det är egentligen väldigt få personer som ska läsa (vilket de naturligtvis inte gör) de närmare 1000 svenska titlarna som utkommer varje år.Nå hur görs urvalet? Vid matbordet? Vid en lunch? I sängkammaren? Eftersom väldigt många inom media är gifta med varandra är det kanske inte så konstigt att Sveriges media liknas vid en ankdamm, men det är inte vilken ankdamm som helst, utan i den här speciella dammen känner och umgås ankorna med varann och byter erfarenheter.De förlag som favoriseras är Bonniers och Norstedts med ett antal dotterförlag och Piratförlaget. Dessa lägger beslag på de flesta recensionerna och därefter kan ett och annat mindre förlag få en recension. Anledningen är inte att dessa förlag ger ut bättre/sämre böcker än andra förlag men de har mycket pengar =makt.
De resterande 397 förlagen har inte en chans att få läsare genom den mediala maktkoncentrationen utan är hänvisade till lokala bokhandlare eller nätet.


Sakta men säkert förskjuts nu makten från de stockkonservativa (vänstermaskerade) recensenterna till läsarna. Och vem är det egentligen som ska bestämma vad som är fin och o/begriplig kultur eller ful och o/begriplig kultur.SVARET ÄR: Det ska du som läsare bestämma, vilket internet har gett oss möjligheten att göra. Utan ett fritt internet skulle vi inte veta vad som försigår bakom gardinerna för det är något recensenterna inte vill recensera.Men snart är det dags att dra upp ridån...
Debutdeckaren Dyrbar kärlek och nu också tredje deckaren Mord i Skärhamn är utlagda med Iskall hämndär utlagd på TPB och allt tack vare en superduper personlighet som heter Magnus Engblom och är ett geni. Tusen och åter tusen tack!

Här laddar du ner den första deckaren i serien med spaningschef Greger Thulin. Titel: Dyrbar kärlek


Du som inte vill ladda ner via The Pirate Bay kan ladda ner HÄR istället.


Vill du veta mer om i vilken form böckerna finns och vad de handlar om klicka på varje titel eller också kan du gå upp på höger sida av bloggen och provläsa : Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och självbiografin Älskling, vi blir...

NU FINNS ÄVEN LYCKOHJULET SOM E-BOK, KOLLA http://www.elib.se/

P.s Idag började jag läsa in det första kapitlet på Lyckohjulet.D.s


Ha en skön lillelördag!
Ramona