Senaste teve-intervjun 2015

lördag 24 december 2016

God Jul önskas alla som värnar om yttrandefriheten, demokratin och jämställdheten!

Ja, så är det jul igen och många är utsjasade innan den ens börjar ...

Dumt! Men så har det varit i många år nu och reklamen som sköljer över oss är att vi ska köpa, köpa, köpa eller skänka, skänka skänka ... och den är lika tröttsam varje år.

Den som inte har pengar kan vare sig köpa eller skänka något. Och den som har pengar både köper julklappar och skänker pengar om han/hon vill göra det oavsett om Malena Ernman klär upp sig i tjusig dress och har en barnkör bakom som sjunger vackert. Pengarna som alla välgörenhetsorganisationer lägger på reklam borde de i stället just ge till de som behöver dem. Vore mycket smartare faktiskt!  

Vi har också fått uppleva ett terrordåd igen, vilket i raden det här var i Berlin har jag tappat räkningen på, och fler lär det dessvärre bli. Ett uttryck som jag är oerhört trött på att höra efter varje massaker är:
Lev som vanligt var inte rädd!
Säg det till alla de som drabbats! Puckon!

Klart är att vi inte kan skydda oss mot galna islamister eller andra extremister, som fått galenskap på hjärnan. Det enda man kan hoppas på är att ingen av ens nära och kära ska drabbas. Det sägs väldigt ofta från ledare i västvärlden att terrordåd inte har någonting med islam att göra, och om dessa uttalanden säger jag enbart en enda sak: Titta på filmen nedan! Och den uppmaningen är särskilt riktad till den nya samordnaren mot våldsbejakande extremism Anna Carlstedt, som i en intervju SR mumlade fram en massa goja, och detta fick väl de tokiga islamisterna och andra extremister att gurgla av förtjusning ...Och sist men absolut inte minst, utan tvärtom, vill jag vända mig till alla poliser, brandmän, samtlig personal som arbetar inom vården, busschaufförer och spårvagnsförare och säga ett stort TACK! Om inte ni fanns skulle vi inte känna oss trygga överhuvudtaget, men ni och er oförtrutna kamp för att ge oss trygghet är ovärderlig. Synd bara att era chefer inte fattar galoppen. Och gör de inte snart det lär den tryggheten också försvinna.


Trots allt mörker omkring oss önskar jag oss alla en fridfull och
God Jul och ett Gott Nytt År.


Och jag vill också passa på att tacka alla nya och gamla läsare/lyssnare för året som gått. Utan er vore jag ingenting! ♥ ♥ ♥

Ramona