Senaste teve-intervjun 2015

måndag 5 mars 2012

Älska dig själv med humor och satir!

Citatet av Oscar Wilde, som är en av mina favoriter, säger allt. Fritt översatt: Var dig själv alla andra personligheter är upptagna!

Så är det ju och de som har svårast att hantera detta idag är de som är unga. Självklart hade jag som ung också problem med identitetsfrågor, men kanske av helt andra orsaker än de som finns idag.

Med ålder kommer erfarenhet och rynkor, (som en del kvinnor envisas med att slipa bort) vilket är både plus och minus. Jag kanske inte är rätt 56- åring att fråga, eftersom jag har en kropp fylld med smärtor av alla de slag och kommer definitivt inte planera för nästa års Vasa lopp, men jag tycker att det är skönt att slippa dagens hysteriska jakt på ungdom, hippa kläder, kändisstatus och allt som kommer till i dagens media.

Det är svårt att hylla sig själv och med tanke på Jantelagen, som ursprungligen är norsk-dansk, inte svensk, ses det inte med blida ögon att slå sig själv för bröstet. Fenomenet att stå på en topp och gala ut superlativ om sig själv är inte enkom skandinaviskt, utan förekommer även i andra delar av Europa.

Helst ska man vara grå intetsägande och smälta in i en massa, eller? Nej, skämt åsido, man ska vara sig själv, fast det tar ett tag innan man vet vem man är. När man vet och utövar sin egen personlighet är belöningen att känna sig säker. Dessutom kan man aldrig vara älskad av alla, däremot få respekt för att man står för den man är.Ramona

Ps. Om man vill kan man redan nu förboka "Hämnaren från Tjörn" hos en bokhandlare nära dig. Adlibris, Bokus, BokiaCDON, eller annan.Ds.

Grattis, du ska bli pappa!

Adlibris
Bokus
CDON
Bokia internethandel


"När mardrömmen blev sann" av Glenn Forrestgate på Adlibris

"Grattis, du ska bli pappa" Adlibris Bokus CDON (planering pågår inför andra upplagan, första börjar ta slut! Kallas succé!)

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare. (Gillar du inte göteborsk dialekt ska du inte lyssna!)

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.
Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokborgen
Bokus
Bokia
Dito
Muntligt
Load2hear.
Mobook