Senaste teve-intervjun 2015

söndag 20 februari 2011

Leif Mannerströms fiskgratäng var jättekul att tillaga!

Alla som följer programmet " Sveriges Mästerkock" i TV4, vet att i det senaste inslaget lagade Leif Mannerström till en fiskgratäng, som deltagarna därefter skulle tillaga under tidspress.

Jag har gjort receptet aningen på en höft eftersom det var uträknat för fem personer och vi är två.

Dessutom köpte jag frusen koljafilé, istället för att stå och filea en slätvar, vilket jag aldrig gjort i hela mitt liv, alltså fileat en firre.

Inte heller använde jag färska räkor, alldeles för dyrt, utan köpte frusna stora räkor med skal, och använde skalet till fonden. Naturligtvis ser inte min gratäng lika flott ut som Leifs, men den var riktigt god, enligt Thommy, och det tyckte jag också.

Det var i alla fall både roligt och inte jättesvårt att tillaga fiskgratängen, vilket enligt min egen utsago bådar gott att jag gör den igen, därför sparade jag receptet. Det bör tilläggas att jag inte tillagade gratängen under någon som helst tidspress. Den tog cirka en dryg timma att tillaga från det att jag började lägga fram tillbehören.

Ha en skön söndag
Ramona


Du kan om du vill förbeställa rea-böcker från Adlibris

"Grattis, du ska bli pappa" kan förbeställas! Adlibris    Bokus

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet  och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare.

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.

Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt 
Load2hear.
Mobook